Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Cześć, ostatni kilka razy mam taki sam problem, przy włączeniu konsoli mam czarny ekran. Głos jest tylko od czasu do czasu ekran się robi czarny. Jakieś pomysły? Dodam ze 2 razy już resetowałem konsole. 

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply
  • Junior Admin

A resetowałeś ją poprzez przycisku Xbox? 

Przytrzymując przez 10 sekund, aż sama się wyłączy i wtedy konsola przejdzie do pełnego cyklu restartu 

• Junior Admin

A sprawdzałaś kabel od HDMI? 

albo wejście od hdmi w tv jak i w xbox'e

• Junior Admin

To zależy od Ciebie 

Gdy zresetujesz do ustawień fabrycznych to wszystko stracisz więc będziesz musiał na nowo pobrać gry, ale postępów itp. nie stracisz gdyż to się zapisuje na twoim koncie

• xModerator

Jak przenisień na zewnętrzny dysk to nie stracisz (plików gier bo postęp jest synchronizowany z chmurą) i wtedy możesz sobie skopiować na zew i potem na wew. Masz może telewizor samsunga, lg lub Vizio? Problem może dotyczeć domyślnej konfiguracji tv i szuka dynamicznego odświeżania sygnału 120Hz + VRR . Telewizor/monitor posiada freesync? jeśli nie to za pewne problem uruchomieniowy systemu plików i jakieś śmieci mogą spowalniać ale ogólnie to się nie powinno tak szybko dziać jeśli chodzi o sprzęt tego typu.

• Administrator

Normalnie to jest bardziej problem jedynki a Nie series S/X ale coz może się zdarzyć.

Spróbuj z nowym kablem hdmi2.1 bo z 2.0 napewno będziesz miał problemy. Ale zanim wydasz kasę na nowy kabel to spróbuj tego -„reset ustawień obrazu”

Hide?Collapse Text

Przytrzymaj przycisk zasilania, aż konsola się wyłączy.
Przytrzymaj przycisk zasilania konsoli jednocześnie z przyciskiem sync(używasz go do parowania padów-tez na konsoli); najpierw zabrzmi sygnał dźwiękowy, ale nie zwalniaj przycisków, dopóki po 10 sekundach nie usłyszysz drugiego dźwięku.
Teraz konsola włączy się z niską rozdzielczością (640 × 480). Teraz możesz zmienić konfigurację wideo w razie potrzeby w ustawieniach obrazu i tv.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...