Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

PL  -  Zaczynamy pierwszą część naszej wspólnej zabawy! Od dziś przez następne 2 tygodnie sprawdzamy i recenzujemy gry zaczynające się na literę "A". Poniżej znajdziecie listę gier. Zasady są proste. Instalujemy wybraną grę/gry, gramy, sprawdzamy, a następnie pod tym postem piszemy kilka słów o tym co nam się w danej grze podobało, co nam się nie podobało, ile czasu spędziliśmy grając w daną grę i wystawiamy ocenę od 1 (najniższa ocena) do 5 (najwyższa ocena). Im więcej gier uda się Wam sprawdzić tym lepiej!

Na koniec etapu zbierzemy wszystkie oceny i dodamy podsumowanie Waszych opinii. Przyjemnej zabawy!

EN  -  Let's begin the first part of our game! From today, for the next 2 weeks we will test and review games beginning with an "A". Below you will find a list of games. The rules are simple. You install the game, play and then write down few words about the game under this post. What did you like and dislike about that game, how much time did you spend playing the game and grade it from 1 (the lowest mark) to 5 (the highest mark). The more games you will test the better!

After each part we will gather your opinions and write a summary of it! Enjoy!

Lista gier / Game list:

A Plague Tale: Innocence

A Way Out

Ace Combat 7: Skies Unknown

Alan Wake

Alice: Madness Returns

Anthem

Ark: Survival Evolved

Assetto Corsa

Astroneer

https://xbox-vibes.com/topic/1169-a-xgphonest-reviewsrzetelne-recenzje032021/

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply
  • VIP

Hi @GMd4d

A Plague Tale-4* -great game with nice story. Easy to operate and solve the clues etc.

Alan Wake-1* it’s 360 game,I wasn’t even interested with downloading it.

Astroneer-2* good for 7 yo boy or girl, I lost interest after 5 min.

Ace Combat-5* I love this game, maybe because I am a “flight” option games Greek. 
Anthem-3* if U like Halo type games , this game it’s for you. I spend few days with this title and after that was to boring for me.

A way out-2* sorry lost interest after 15 min and trying to find next clue.

Will try to do more later this week.

Alice -4* I played this game before, good story (sometimes make no sense) , good weapons, No big boss fights on the end of the chapters. Play time -took me whole weekend.

Ark- *3.5 I don’t know, it’s a weird game, was coming back few time to this title for few hrs but...If you like dinosaurs etc, probably worth to try. 

BTW where is Alien??

Sam nie wiem gdzie zacząć ale spróbuje.

Ukryta treść
  • Plague Tale-super wciągająca gra, fajna grafika, wprowadzenia i fabuła.5 na 5*
  • Way Out-włączyłem wczoraj i trochę jak dla mnie to takie flaki z olejem jak mój ojciec mówi. Może dla kogoś będzie ok ale dla mnie to tylko 1 na 5*
  • Ace Combat-grałem wcześniej i co jakiś czas wracam dla fajnej zabawy. Na początku jest problem ze sterowaniem i przyzwyczajeniem się ale później to już leci. Coś jest w tych samolotach.4.5 na 5*
  • Alan Wake- stara gra na 360, nie instalowałem bo grałem wcześniej naPc. Ogólnie dobra gra, lekko mroczna fabuła, napewno się spodoba starszym gracza. Ale dla młodych no niewiem. 3 na 5*.
  • Astroneer- w ogóle odpada jak dla mnie. Chyba ze masz  z 6 lat. Po kilku pierwszych minutach zrezygnowałem z tej gry. 1 na 5*
  • Anthem- super gra w która grałem wcześniej, dużo godzin grania, super broń, dużo modyfikacji, można naprawdę fajnie wszystko ustawić. Dla mnie 5 na 5*.
  • Alicja-sam nie wiem, fajnie mi się gra ale jakoś to nie to. Zaprzestałem grania po ok 30min. Jakoś to wszystko zagmatwane jest w tej grze. Chyba nie dla mnie.3na 5*
  • Assetto- co za gra! Wszystko jest takie realistyczne, samochody, dźwięk silników. Gra warta polecenia a jak masz jeszcze kierownice z fotelem to już kompletnie bajer! 5 na 5*
  • Ark-fajna gra, dopiero zacząłem grać jakieś z 30min i wydaje mi się ze pociągnę cały tytuł. Lubię dinozaury wiec czegoś się można tez nauczyć. Fajowa broń, fabuła i grafika. Podskoczyłem już nawet jak dinozaur zaatakował mnie z zarośli. Haha.4na 5*

I have tried all of the games you mentioned.

Alice-with all respect, waist of time.So complicated and outdated.1star

Ace-great air combat game, different upgrades i weapon, you need to think what weapon using and when.5stars

Alan W -it’s joke in game pass.2009 game? Its a no, no for me.1star

A way out-no story line for one person? Or I couldn’t find it. If you need a second player it’s not for me.1star

Anthem-soooo good game 5stars/ I’ve got that feeling that this game it’s for younger players(fortnite kiddos) hehe, however I really enjoyed it.4stars

Plague Tale -what a title. Great, scary, adventurous. You’ve got everything what you need to keep you hrs on the front of the tv. 5stars 

Ark and Astronner-1star-who making those games ??? Switched off and uninstalled forever after 2min. 😜 

• Administrator

🇵🇱Cześć wszystkim, nie byłem pewien który język wybrać więc pierwsze recenzje robię w języku polskim.

Czwartkowy wieczór postanowiłem spędzić na przetestowaniu gier z litery "A". Zajeło mi to nie wiecej niz 2 godziny bo wczesniej już miałem je zainstalowane.

Ukryć? Zwiń tekst
  • A Plague Tale-znakomita gra ze znakomita fabuła. Grałem już w nią wcześniej a dzisiaj znowu myślę o jej włączeniu. Nie jest mecząca gra i za każdym razem znajdujesz coś nowego w fabule. Jak dla mnie to mocne 5.
  • A Way Out- Naprawdę szkoda bo fajnie się zapowiadało ale  z tego co widzę jest gra dla dwóch osób i nie ma szans aby to ominąć...no chyba ze faktycznie jestem za stary i ślepy i nie widzę opcji na jednego gracza. Zrezygnowałem i odpuściłem sobie ten tytuł.Niestety dla mnie tylko 1.
  • Ace Combat- Zacząłem ta grę oczywiście na spróbowanie i jakoś nie wiem... ale żona do mnie powiedziała "Ej już prawie godzinę tak latasz.." No właśnie, wciągnęła mnie ta gra jak narkotyk i im bardziej w nią się pogrążasz tym bardziej robi się interesującą. Szukasz nowych sposobów i za wszelka cenę chcesz "zciągnąć" tego Miga.Dla mnie mocna 4.
  • Alan Wake- jak dla mnie strata czasu, gra z 2010, nic nie ma do zaoferowania oprócz tego ze wszystko tak powoli sie toczy. Przepraszam ale dla mnie 1.
  • Alice- niby powrót ale od pierwszej minuty już się gubisz i trochę to wszystko nie tak...Niestety odpuściłem ja sobie i nie polecam jeżeli szukacie czegoś dynamicznego albo coś na długie wieczory. Dla mnie 2.
  • Anthem- ogolnie fajna gra zrobiona na wygląd i fabule Halo, niektórzy mówią że to taka"podróbka Halo", ale mi ogółem nie przeszkadza. Na początku fajnie się gra ale wydaje mi się ze nie jest na tyle wciągająca a wręcz przewidywalna w pewnym momencie i wszystko to powtarzanie już wcześniej wyuczonych ruchów itp. Sam nie wiem, może 4?? 
  • Ark-Nie, nie ,nie, nawet nie zabierajcie się za instalacje tej gry. Nie warto, masakra z grafiką i fabuła której nie idzie za chiny rozgryźć przez pierwsze 20min i w ogóle resztę gry. Niestety 1 gwiazdka.
  • Astronner- powiem tylko tyle, gra podoba się mojej córce lat 12 . Ocena jak dla mnie 3.
  • Assetto Corsa- Moze was zmylić tytuł i powiecie sobie, co to jazda "oplem corsa"??lol... Wręcz przeciwnie, jest to fajna gra rajdowa gdzie bardzo fajnie zostało to wszystko przemyślane i przedstawione graczowi, super grafika, dźwięk i cale zaplecze wyścigowe. Jeżeli nie masz dostępu do szybkich aut oraz miejsca na szybką jazdę, zainstaluj sobie ta grę i poszalej.Mocna 4.

Ja tam się nie znam na pisaniu recenzji więc kilka słów tylko napisze i dam gwiazdki. Dodam ze wszystkie spróbowałem. 
Alice- w ogóle mi nie podchodzi ta gra-1 gwiazdka.

A plague Tale- Fajna gra chyba jedna z lepszych w game Pass-5 gwiazdek.

A way  out-grałem z bratem i super gra. Dużo wyborów i fajna akcja. Szkoda że nie można samemu grać-4 gwiazdki.

Anthem- superancka gra, jak dla mnie kozak! 5 gwiazdek.

Ace combat- to coś dla mnie, lubię wszytsko co związane z symulatorami, szkoda tylko ze nie można bardziej bawić się kokpitem-3 gwiazdki.

Ark- masakra nie gra-1 gwiazdka.

Assetto Corsa- jak już mowilem Kubie takie gry a ta jest naprawdę z górnej półki. 5 gwiazdek.

Alan Wake- miał swoje piec minut lata temu, nawet nie wiem czemu go dodali? 1 gwiazdka.

Astronner- jak dla mnie fajna gra, dopiero zacząłem ale już mnie wciągnęła. Odkrywasz, starasz się przeżyć za wszelka cenę-to lubię-4 gwiazdki 

So sorry @GMd4d, I will try to do it next time as I'm so busy in recent days.

I can do few that I had played in previous months.

Anthem and A Plague Tale- both best games from the "A" range, modern with great storyline.Both 5 Stars.

A way out- only available with two players so it's no for me. 2 stars.

Rest of the Game don't looks so goo and be honest 360 games in Game Pass are a bit of mistake for me, especially after new series X/S. I think they went back a little bit too far.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...