xModerator Grano22 Posted March 23, 2021 xModerator Share Posted March 23, 2021 Z przecieków wynika że Microsoft chce kupić Discord'a za 10 mld USD. Czy według was nawet jeśli to jest to ruch w dobrą stronę (wbudowanie tak dobrego komunikatora w nowy system Xbox Network) czy jednak może mieć to negatywne konsekwencje dla tak szeroko dostępnego oprogramownia, które pokochała spora część globu? Jest teraz co prawda kliencka aplikacja Quirrel ale każdy wie jak działa i jest oparta na edge webview co niesie ograniczenia i jest niekomfortowe. Wprowadzenie DC na xbox mogło by polepszyć komunikację między PC-Xbox i rozbudowac platformę z drugiej wątpliwe pozostaje choćby czy Microsoft pójdzie w dobrą stronę z projektem bo historia pokazuje że nie raz nie wychodziło jednak ostatnia popularność Microsoft Teams pokazuje że mółgby to być ekosystem w zasadzie duży na rynku. Co wy sądzicie? Z chęcią poczytam wasze spostrzeżenia. 🙂 Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xboxziomek Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 Chciałbym tylko dlatego aby to kompletnie rozwiązać. Myślę że Discord czasy popularności ma już za sobą a sam w sobie mi się nie podobał i nie podoba. Pełen chaosu i nieuporządkowanych treści. Ale to tylko moje zdanie. Microsoft Teams jest naprawdę lepszy. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator edjazoli25 Posted March 24, 2021 Administrator Share Posted March 24, 2021 Wiem ze @Grano22 prowadzi grupę na Discordzie i miałem się nie odnosić do tego tematu ale napisze co myśle z perspektywy gracza i posiadacza forum. A wiec jako gracz myśle ze na Discord było za dużo chaosu i z czasem wszytsko się pokręciło(moje zdanie) Ms jeżeli kupi Disc to tylko z myślą o zamknięciu( przykład Mixera i Fb) bo albo gramy albo dyskutujemy o wszystkim innym ale nie grach. Z perspektywy posiadacza forum myśle ze dużo takich właśnie platform zniknie i ludzie zaczną w końcu rozmawiać i szukać informacji na takich właśnie platformach jak fora itp gdzie większość rzeczy jest przejrzysta i zrozumiała. Jeżeli kogoś uraziłem to sorry. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 Nigdy nie byłem na Discordzie i jakoś mnie nie rusza. Ale głosuje za wykupieniem, im większy jest Microsoft tym więcej rzeczy może być za darmo. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomQR Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 W ogóle nie używam Discord ale nie chciałbym, chociaż sam używam Xboxa i Microsoft, aby duże korporacje wszystko zagarniały. 3 godziny temu, Patryk napisał: Nigdy nie byłem na Discordzie i jakoś mnie nie rusza. Ale głosuje za wykupieniem, im większy jest Microsoft tym więcej rzeczy może być za darmo. Nie wiem czy większy Microsoft będzie oddawał za darmo usługi, raczej zostaniesz bez wyjścia i alternatywy. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator edjazoli25 Posted March 25, 2021 Administrator Share Posted March 25, 2021 17 hours ago, TomQR said: W ogóle nie używam Discord ale nie chciałbym, chociaż sam używam Xboxa i Microsoft, aby duże korporacje wszystko zagarniały. Nie wiem czy większy Microsoft będzie oddawał za darmo usługi, raczej zostaniesz bez wyjścia i alternatywy. To prawda z jednej strony, duze korporacje przejmuja mniejsze i my pozostajemy bez szans wyboru. Tak wlasnie zaczyna sie "agresywny kapitalizm" a konczy sie "ogolna demokracja". Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.