Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Skasowanie konsoli na sprzedaż.✔︎

Recommended Posts

Guest MartuniaXX

Czołem wszystkim. W końcu kupuje series S i chce sprzedać swoją starą konsole 360. Możecie powiedzieć jak ją zresetować na sprzedaż aby nic nie było tam jak mój profil itp? I czy można przegrać wszystko na nowa series S przed skasowaniem? 

https://xbox-vibes.com/topic/1272-skasowanie-konsoli-na-sprzedaz/

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply
  • Junior Admin

https://support.xbox.com/pl-PL/help/xbox-360/console/how-to-reset-or-reformat-console

Tu masz opisane jak zresetować 

I tak można przenieść 

Krok 1. Na konsoli Xbox 360 wybierz „Ustawienia”> „System”> „Pamięć”> wybierz dysk twardy> „Gry i aplikacje”. ... Wybierz gry i dane, które chcesz przenieść na konsolę Xbox One. Możesz nacisnąć przycisk Y, aby skopiować wszystkie dane gry na raz lub nacisnąć A, aby wybrać pojedyncze pliki.

Guest MartuniaXX

Ale robię to przez wi-fi? Czyli muszę tez coś ustawić w nowej konsoli czy nie? 
A ten reset do ustawień fabrycznych to wybrać mam z tych trzech opcji to: Jak ponownie sformatować dysk twardy konsoli?

Tak, formatowanie dysku wybierz. 
A konsole podłącz do sieci i  wybierz transfer z opcji i przegraj wszystko. Transfer oczywiście pierwszy a formatowanie po.😉

• Junior Admin

Aby włączyć funkcję Wi-Fi musisz w series S wybrać plik Profil i system> Ustawienia> System> Kopia zapasowa i transfer> Transfer sieciowy opcję z przewodnika Xbox na konsoli Xbox One i Xbox Series X lub S. Po uruchomieniu możesz wybrać, które gry Xbox 360  chcesz przenieść na  nową konsolę. To powinno pomoc. Jak masz dysk zewnętrzny to przenieś na niego a później na nowa konsole. 

WAŻNE: Pamiętaj aby obydwie konsole były podłączone do internetu.

Dokładna instrukcja resetu konsoli.

W konsoli 360 wybierz kolejno opcje Ustawienia>> System. Wybierz Pamięć. Podświetl swój dysk twardy a następnie wybierz Opcje>> urządzenia, naciskając Y na kontrolerze.>>Wybierz Format. Wyświetli ci się wiadomość że spowoduje to usunięcie wszystkich danych z konsoli.  Zatwierdź i po sprawie. 

Guest MartuniaXX

Dziękuje bardzo za szczegółowy opis NiesberkPL . Nie mam dysku wiec zrobie jak poradziłeś, przez Wi-Fi. W poniedziałek przychodzi nowa konsola wiec odrazu robię transfer.🥰❤️.

Jak możesz to jeszcze jedno, ktoś kupi 360 czy raczej się nie fatygować ze sprzedadzą? Jak tak to za ile myślicie?

• Junior Admin

2-3 Lata temu to można było ja kupic za 150-100 zł

Na twoim miejscu sprzedałbym jakiemuś znajomemu że zniżką ze względu na znajomość 😅

• Administrator

Przykro to mówić ale możesz to sprzedać jedynie jako złom elektroniczny. Znajdź coś online albo lombard bo szczerze nie masz praktycznie szans na sprzedanie tego  graczowi.  Jako złom to może z 50pln?? Zapraszam również do rejestracji(fajne konto, czat z nami oraz możliwość założenia klubu)x😉

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...