Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Cześć, właśnie czytałem nowy temat od @Xbox Team

I zastanawiam się czemu tak bardzo Apple nie chciało xCloud app na iPhonach i czy jest wogóle sens aby były dostępne na tym systemie? Nie wiem czy dużo młodzieży posiada iPhony bo są cholernie drogie a większość i tak lata na Androidach.

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Podejrzewam, że firmy po prostu nie doszły do porozumienia, Apple też ma swoją politykę odnośnie dodawania takich aplikacji, a Microsoft może nie chciał iść na kompromisy więc stwierdzili, że udostępni xCloud w przeglądarce. Moim zdaniem jest sens, aby ta usługa weszła na IOS. Pomimo ceny tych urządzeń nadal dużo ludzi je kupuje, a wiem, że dużo osób czekało aż ta usługa wejdzie na urządzenia Apple. Sporo do mnie pisało, czy nawet można było zauważyć zainteresowania na różnych forach czy portalach. 

No wiem, ale dalej sądzę że chodziło o kasę. A nikogo młodego nie stać na iPhona wiec zostaje za ogólnym banem z Apple. Z reszta wydaje mi się ze kasa wydana na xCloud to strata czasu i pieniędzy. W końcu ile osób gra na malutkim ekranie??? Lepiej wydać tą kasę na darmowe gry i może promocyjne akcesoria.  

• Administrator

@Xboxziomek pewnie ze jest sens. Ja sam korzystam z Apple i nie wyobrażam sobie używania innego systemu, ponadto mamy ponad 1bilion ludzi którzy używają iPhone i pozostałe 650 milionów z iPadami i laptopami.  Zobacz ile osób podróżuje i wiem i rozumie ze nic  nie zastąpi konsoli ale w czasie podróży taki malutki ekranik może uratować związek, rodzine i czas podróży z płaczącymi dziećmi. Zaufaj mi wiem, byłem, przeżyłem to. A pieniądze?? Oczywiście chodziło o pieniądze jak i z np Fortnite które nie zgodziło się odpłatnego app w Apple.Trudno to jest ich wewnętrzna polityka ale przyznam ci punkt za to ze faktycznie, gracze powinni liczyć się pierwsi, nie pieniądze. 
Wart dodać ze innym powodem było tez to ze Apple wypuściło w okresie jesieni swój własny „gamingowy app” -Apple  Arcades” i chyba nie widziało im się współpracować z MS na ten okres reklamy i marketingu. Ludzie nie byli zachwyceni jednak ta platforma  i chyba w końcu xCloud zawita w Apple na stałe jako profesjonalna platforma dla graczy.

Pozdrawiam i dzięki za temat.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...