Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział przy poprzedniej części zabawy! Ostatnio mam dość ograniczony czas wolny, więc mam pewne zaległości na forum, ale wszystko nadrobię 🙂

Thank you all who took part in the previous part of our game! These days I am a bit short on time, so I have a slight delay with my activity here but I will make it all up. 

PL  -  Zaczynamy kolejną część naszej wspólnej zabawy! Od dziś przez następne 2/3 tygodnie sprawdzamy i recenzujemy gry zaczynające się na literę "C". Poniżej znajdziecie listę gier. Zasady są proste, tak jak ostatnio. Instalujemy wybraną grę/gry, gramy, sprawdzamy, a następnie pod tym postem piszemy kilka słów o tym co nam się w danej grze podobało, co nam się nie podobało, ile czasu spędziliśmy grając w daną grę i wystawiamy ocenę od 1 (najniższa ocena) do 5 (najwyższa ocena). Im więcej gier uda się Wam sprawdzić tym lepiej!

Na koniec etapu zbierzemy wszystkie oceny i dodamy podsumowanie Waszych opinii. Przyjemnej zabawy!

EN  -  Let's begin the next part of our game! From today, for the next 2/3 weeks we will test and review games beginning with an "C". Below you will find a list of games. The rules are simple, just like the last time. You install the game, play and then write down few words about the game under this post. What did you like and dislike about that game, how much time did you spend playing the game and grade it from 1 (the lowest mark) to 5 (the highest mark). The more games you will test the better!

After each part we will gather your opinions and write a summary of it! Enjoy!

Lista gier / Game list:

Call of the Sea,

Carrion,

Carto,

Celeste,

Children of Morta,

Cities Skylines,

Cluster Truck,

Code Vein,

Control,

Costume Quest 2,

Crackdown 3,

Cricket 3,

CrossCode,

Cyber Shadow

https://xbox-vibes.com/topic/1362-c-xgphonest-reviewsrzetelne-recenzje042021/

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Kilka przerobiłem, sory ze nie wszystkie ale list trochę długa się wydala a nie mialem za dużo miejsca na konsoli.

Call of sea jak dla mnie to jedna z lepszych gier z całego spisu jaki dałeś. Fajna gra, lekka i spokojna,  fajna akcja. Można się łączyć w klany z innymi graczami , tworzyć cale załogi. Jak dla mnie to 5 gwiazdek.

Control, czy to jest polska gra czy tylko w Polsce osadzona? Jak dla mnie ok, rozumniem zasady działania ale po 15 minutach chodzenia po pokojach nie mogłem nic już rozwiązać. Sorki ale chyba przekombinowana albo porostu nie dla mnie, 3 gwiazdki.

Carrion, dziwna gra jak dla mnie i trochę przekombinowane cale to sterowanie tymi mackami itp. Chyba jestem nastawiony na inny typ gier, jak dla mnie 2 gwiazdki.

Crackdown 3- co za gra, naprawdę super mi się gra i zostawiam ja w bibliotece, ograłem 2 godzinki gdzieś ale dzisiaj będę znowu kontynuował grę. Fajna destrukcyjna gra, dużo strzelania i perspektywa jednej osoby, zdobywanie fortyfikacji, skradanie się, jak dla mnie 5 gwiazdek. Naprawdę warto.

Dodam resztę pod koniec tygodnia.

• 2 weeks later...
  • Administrator

🇵🇱
Podbijam temat  @GMd4d o recenzji gier, znajdźcie chwile i dodajcie swoje kilka słów. 
🇬🇧

I’m ping pointing @GMd4d topic,  please find time and add few words from yourself fellow gamers.

• Administrator

Długo się zabierałem za magiczną a jakże długa listę z litery „C”, cóż mogę powiedzieć? Lista trochę długa aż mi miejsca zabrakło plus nie chciałem usuwać swoich gier. Dlatego wybrałem tylko kilka tytułów które mnie zainteresowały i spodobały mi się. Jeżeli nie ma tu danego tytułu to znaczy ze jedna gwiazdka jak dla mnie lub nie znalazłem czasu. Postaram się być przykladniejszy z „D” 

Hide?Collapse Text

1.5* Call of the Sea- naprawdę fajna gra w którą grałem już wcześniej. Były to super godziny które spędziłem z tym tytułem. Duży plus to to że możesz sobie stworzyć ekipę i naprawdę poczuć się jak „Black Beard”. 
2.4* Crackdown 3, lekka gra z fajna akcją. Możesz grać w dwuosobową co-op lub jednoosobową kampanie. 100% lepsza już cześć z 360.

3.2* Sam nie wiem co mam powiedzieć o tej grze, była fajnie reklamowana jako Polska perełka a jednak mi nie podeszła. Sam nie wiem czemu, może że jednak tam mroczna historia jest trochę jak „flaki z olejem”??? Daję 2 gwiazdki tylko dlatego że to jest moja, szczera  opinia a wiem ze dużo osób na socialu mówi że „fantastyczna gra” 

4. 2* Chciałem spróbować czegoś innego wiec ostatnia gra jaką przetestowałem była Code Vein- ciężka gra w którą praktycznie trzeba grać z innymi osobami. Przechodzenie bosów bardzo trudne i bez pomocy praktycznie nie masz szans. Jeżeli szukasz gry na spokojny wieczór lub weekend to nie jest gra dla ciebie. Pewnie jest wielu zwolenników tej gry ale niestety nie ja. 

Powiem szczerze że z „C” nie ma dużego wyboru. Jedyne gry jakie bym polecił to Call of Sea5*, Crackdown3* oraz moja ulubiona Control5*. 
Control jest to gra która może i zaczyna się powoli ale jak już się wkręcisz to jedyne co ci pozostanie to długie godziny grania. Super fabuła, no i oczywiście osadzona w Polsce.

Call of the Sea-fajna gra 5 gwiazdek. 

Carrion-taka sobie 3 gwiazdki. 

Carto-lipa 1 gwiazdka. 

Celeste-lipa 1 gwiazdka. 

Children of Morta- fajna gra 3 gwiazdki. 

Cities Skylines-ok 3 gwiazdki. 

Cluster Truck-fajna 4 gwiazdki. 

Code Vein-fajna 3 gwiazdki. 

Control-super 5 gwiazdek. 

Costume Quest 2-nie dla mnie 2 gwiazdki. 

Crackdown 3-fajna 4 gwiazdki. 

Cricket 3-może być 3 gwiazdki. 

CrossCode-lipa 2 gwiazdki. 

Cyber Shadow-dziwna gra 3 gwiazdki. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...