Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Cześć wam, wiem że to trochę inne forum ale przez przypadek natrafiłam jak szukałam info o nowych słuchawkach xboxa.

Mam takie pytanie, na czym polega fasting i jak czy może ktoś wie czy naprawdę to działa? Zaczęłam dbać o kondycje fizyczna i slyszałam że dużo osób o tym mówi. Dzięki i zerknijcie o pytanko ze słuchawkami także.

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply
  • Administrator

Cześć,  fasting to nic innego jak regularne posiłki o wyznaczonych porach z ta różnica ze opóźniasz konsumpcje pierwszego posiłku i nie jesz po danej godzinie. Najpopularniejsza to 16:8 czyli przez 16 godzin nie jesz nic tylko napoje jak woda, kawa, herbata aby oczyścić swój organizm a przez następne 8  godzin jesz wszystkie swoje posiłki.

U mnie wyglada to następująco 

Śniadanie opóźniam do 10 rano i wtedy jem śniadanie, lunch o 13 i obiad o 16-17 od tego momentu już tylko płyny i oczyszczam wątrobę itp.czyli 16:8

Pamietaj ze jednak nie osiągniesz dobrej "diety"( ja w diety nie wieże tylko regularne posiłki i zdrowe odżywianie) bez wysiłku fizycznego i dobrego snu.

Pozdrawiam i jak coś to pytaj.

• Administrator

Fasting robię jakoś od 15 lat i nie tyle co pomaga mi z utrzymaniem wagi ale bardziej oczyszcza szybciej organizm z toksyn itp. Ćwiczenia to bardziej kardio( rower lub bieganie 5 razy w tygodniu-Peloton lekcje. ) do tego dochodzi trochę górna cześć i to powiedzmy rano 15 min i z dwa razy w tygodniu po 30 min lekcje mieszane kardio i sekcje z górna partia. Ale oczywiście zrób pod siebie i pamiętaj o dobrym odżywianiu, ja np nie jem mięsa tylko produkty na bazie roślin. Pozdrawiam. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...