Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Xbox Series S i problem z wczytywaniem gier 360.

Recommended Posts

Guest User_01

Siema,

Gdy mam zainstalowaną grę cyfrową z Xbox 360 na Xbox Series S to podczas wczytywania gry prosi mnie o pobranie profilu, żeby zapisać stan gry. Jednak gdy loguję się na konto Microsoft i wpisuje poprawne hasło wyskakuje komunikat "To hasło nie działa".

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply
  • Administrator

Sprawdź czy wpisujesz poprawne hasło ( duże litery są ważne). 

Być może masz włączoną weryfikacje dwuetapową, i musisz utworzyć nowe hasło aplikacji która będziesz używać z nowym kontem. 
Inna opcje to wyczyszczenie pamięci na nowa grę. Jeżeli dalej chcesz krok po kroku spróbować jak to zrobić daj mi znać i najlepiej się zarejestruj dla szybszych odpowiedzi. 

Jak masz włączona weryfikacje dwuetapowa to powinieneś utworzyć nowe hasło z aplikacja i to hasło powinno być użyte także z profilem. Może reset hasła zrobić i zobacz czy masz problem z nowym?

• Administrator

Pamiętaj że Xbox 360 i niektóre aplikacje nie mogą używać zwykłych kodów zabezpieczających. Jeśli po włączeniu weryfikacji dwuetapowej zobaczysz błąd „nieprawidłowe hasło” w aplikacji lub urządzeniu, ale na 100% jesteś pewien( jak w twoim przypadku) że hasło wpisujesz poprawnie, oznacza to, że będziesz potrzebować oddzielnego hasła do tej aplikacji lub urządzenia.

Hasła do aplikacji są dostępne tylko w przypadku korzystania z weryfikacji dwuetapowej. Jeśli nie masz włączonej weryfikacji dwuetapowej, nie będziesz tego potrzebował. Osobiście wydaje mi się ze Microsoft zakręcił się trochę. 
Poniżej znajdziesz link jak utworzyć nowe hasło do aplikacji. „Zapraszam przy okazji do rejestracji „

Chyba odwieczny problem kiedy grasz gry z 360 na series X lub S. Prawda jest taka że gry z 360 nie są dostosowane do dwuetapowej weryfikacji i musisz stworzyć hasło do apki. Powodzenia. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...