Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Mam z Orange wzięte do 600mb/s więc chyba nie najgorzej. Wczoraj koło 18 była o wiele mniejsza prędkość coś koło 40mb/s. Lecz im później tym lepiej było. A no i mieszkam w bloku także ze skrzyneczki z piwnicy kabelek  (cienki, biały) do modemu.

@xbox_vibes.wiki musisz pamiętać że szybkość na speedtescie to szybkość do twojego routera. Później to już twoja domowa sieć. A więc około polowe tracisz na zwykłe „wykorektowanie błędów”-standard itp. 
Teraz jeżeli używasz routera z dwoma pasmami to podziel to przez 2 czyli po 150m/s na pasmo. Dostałaś nowy  router?? Jeżeli utrzymuje ci się 40 na konsoli to ok, bardziej chodzi o to że spadków nie masz. 
Zawsze warto się skontaktować z siecią i pewnie coś doradzą. 
Ogolnie 40m/s to dobry wynik i jest to średnie dla światłowodów. 

• Administrator

@Patryk tak to prawda ale aby aż z 600 do 40?? Dwie rzeczy mi się nasuwają, pierwsza modem niedostosowany do przesyłania takiej ilości, lub coś na sieci. Pytanko do @xbox_vibes.wiki , możesz zdjęcie kabla i końcówki wrzucić, jaką najwieksza prędkość mialas?

Powiem wam że dziś już lepiej. Dostałam nowy router i chyba już działa jak należy dziś pobierało mi z o wiele lepszą prędkością koło 350mb/s to całkiem dobry wynik. Myślę że jak nie będzie nawrotów to uznam że tak w pierwszy dzień musiało być. 😅 Dzięki za pomoc.

@xbox_vibes.wiki tak jak @Patryk pisał będziesz traciła około polowe na korekty błędów itp, ale na koniec 350Mbps to super prędkość, będę szczery, 40 Mbps to także super szybko z porównaniem do niektórych. A wiem że czasami prędkość potrzebuje kilku godzin aby się ustatkować. Miejmy nadzieję że to tak było w twoim przypadku i teraz już będzie z górki.

Cześć, powiem ci że ja mam 500 i takie spadki się zdarzają i to zależy od wielu czynników. Ile masz podłączonych urządzeń, ruchu w sieci operatora(ile osób na raz korzysta z sieci) oraz chyba najważniejsze to jakości kabla optycznego oraz modemu.

W dniu 13.10.2021 o 20:11, xbox_vibes.wiki napisał:

Hej pytanie co do światłowodu.

Trochę mało informacji napisałeś o samej infrastrukturze.

Przy tych prędkościach wszystko ma znaczenie: przewód, wtyczki, router itp. itd...