Popular Post XF I WIKI I Posted October 13, 2021 Popular Post Share Posted October 13, 2021 Hej pytanie co do światłowodu. Mianowicie dzisiaj podłączył mi technik wreszcie światłowód i wszystko fajnie na speedtescie ale na konsoli po kablu nie mam stałej prędkości a do tego strasznie słaba prędkość w porównaniu do pakietu. Czy to normalne raczej czy powinno śmigać zawsze? Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish PanSieczka9, Kub4sz, edjazoli25 and 2 others 5 XF I WIKI I Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Kub4sz Posted October 14, 2021 Popular Post Share Posted October 14, 2021 A jaką prędkość masz w pakiecie? I czy to jest w 100% typowy światłowód? Bo wiesz że czasami oni robią światłowody do rozdzielni gdzieś na osiedlu a reszta to kable telefoniczne. Więc jak ludziska zasiadają do internetu wieczorem to wszystko zamula i z obiecanych 60Mbps robi się 5Mbps. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish PanSieczka9, edjazoli25 , Xboxziomek and 2 others 4 1 Kub4sz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Popular Post edjazoli25 Posted October 14, 2021 Administrator Popular Post Share Posted October 14, 2021 Powiem ci że ja mam 70Mbps i taki mam prawie cały dzień a jak ściągam gierkę to faktycznie trochę spowalnia. Jaka masz prędkość na sieci a jaką na konsoli jak ściągasz gry? Czasami masz pootwierane gry, apki a to będzie używać internet w „background”. Warto więc je pozamykać. Tak samo wejdź w ustawienia sieci na konsoli ⤵️ Hide?Collapse Text Naciśnij przycisk Xbox , aby otworzyć przewodnik. Wybierz pozycję Profil i system > Ustawienia > Ogólne > Ustawienia sieci. Wybierz pozycję Testowanie szybkości sieci i statystyki. Zobacz co tam się dzieje. Co do światłowodu to masz bezpośrednio do domu poprowadzony kabel(zazwyczaj różowy lub fioletowy)? Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Xboxziomek, Niesberk , PanSieczka9 and 2 others 5 edjazoli25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XF I WIKI I Posted October 14, 2021 Author Share Posted October 14, 2021 Mam z Orange wzięte do 600mb/s więc chyba nie najgorzej. Wczoraj koło 18 była o wiele mniejsza prędkość coś koło 40mb/s. Lecz im później tym lepiej było. A no i mieszkam w bloku także ze skrzyneczki z piwnicy kabelek (cienki, biały) do modemu. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Xboxziomek, edjazoli25 , Patryk and 1 other 3 1 XF I WIKI I Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk Posted October 14, 2021 Share Posted October 14, 2021 @xbox_vibes.wiki musisz pamiętać że szybkość na speedtescie to szybkość do twojego routera. Później to już twoja domowa sieć. A więc około polowe tracisz na zwykłe „wykorektowanie błędów”-standard itp. Teraz jeżeli używasz routera z dwoma pasmami to podziel to przez 2 czyli po 150m/s na pasmo. Dostałaś nowy router?? Jeżeli utrzymuje ci się 40 na konsoli to ok, bardziej chodzi o to że spadków nie masz. Zawsze warto się skontaktować z siecią i pewnie coś doradzą. Ogolnie 40m/s to dobry wynik i jest to średnie dla światłowodów. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Xboxziomek, XF I WIKI I , PanSieczka9 and 1 other 4 Patryk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator edjazoli25 Posted October 14, 2021 Administrator Share Posted October 14, 2021 @Patryk tak to prawda ale aby aż z 600 do 40?? Dwie rzeczy mi się nasuwają, pierwsza modem niedostosowany do przesyłania takiej ilości, lub coś na sieci. Pytanko do @xbox_vibes.wiki , możesz zdjęcie kabla i końcówki wrzucić, jaką najwieksza prędkość mialas? Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish PanSieczka9, Xboxziomek and XF I WIKI I 3 edjazoli25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XF I WIKI I Posted October 14, 2021 Author Share Posted October 14, 2021 Powiem wam że dziś już lepiej. Dostałam nowy router i chyba już działa jak należy dziś pobierało mi z o wiele lepszą prędkością koło 350mb/s to całkiem dobry wynik. Myślę że jak nie będzie nawrotów to uznam że tak w pierwszy dzień musiało być. 😅 Dzięki za pomoc. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish edjazoli25 , PanSieczka9 and Xboxziomek 3 XF I WIKI I Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanSieczka9 Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 @xbox_vibes.wiki tak jak @Patryk pisał będziesz traciła około polowe na korekty błędów itp, ale na koniec 350Mbps to super prędkość, będę szczery, 40 Mbps to także super szybko z porównaniem do niektórych. A wiem że czasami prędkość potrzebuje kilku godzin aby się ustatkować. Miejmy nadzieję że to tak było w twoim przypadku i teraz już będzie z górki. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish edjazoli25 , Xboxziomek and XF I WIKI I 3 PanSieczka9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xboxziomek Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 Cześć, powiem ci że ja mam 500 i takie spadki się zdarzają i to zależy od wielu czynników. Ile masz podłączonych urządzeń, ruchu w sieci operatora(ile osób na raz korzysta z sieci) oraz chyba najważniejsze to jakości kabla optycznego oraz modemu. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish edjazoli25 1 Xboxziomek Link to comment Share on other sites More sharing options...
wakat Posted October 21, 2021 Share Posted October 21, 2021 W dniu 13.10.2021 o 20:11, xbox_vibes.wiki napisał: Hej pytanie co do światłowodu. Trochę mało informacji napisałeś o samej infrastrukturze. Przy tych prędkościach wszystko ma znaczenie: przewód, wtyczki, router itp. itd... Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish edjazoli25 1 wakat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts