Szymix Posted October 29, 2021 Share Posted October 29, 2021 Witajcie, jak zła kategoria to niech ktoś z administracji przerzuci, bo nie byłem pewny w co wpakować moje pytanie. Słuchajcie, planuje kupić Call Of Duty MW 2019 na xboxa, cena jest wysoka jeśli chodzi o kody EU. Ale inaczej ma się sytuacja z kodami do aktywacji na obszarze Ameryki lub Azji. Pomyślałem że kupie kod z Argentyny, bo wychodzi w sumie taniej, a mam vpn, także wydaje się bezproblemowo. Stąd moje pytanie, czy przy aktywacji tego kodu gra wygląda jak zakupiona w PL ? Chodzi mi tu najbardziej o ten Polski Dubbing, bo jest klimatyczny 😄 Ale także o polski język itd. Wydaje mi się że tak, ale wolę się upewnić, bo potem będzie rozczarowani. Z góry dzięki jakby ktoś podpowiedział, bo jest to mój pierwszy zakup, z aktywacją z vpn. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xboxziomek Posted October 29, 2021 Share Posted October 29, 2021 A więc tak, oczywiście możesz kupić grę z jakiegokolwiek rejonu używając VPN( sam używam Surfsharka) ale musisz pamiętać o jednym. Jak kupujesz grę np. z Brazylii itp to najlepiej jak masz kod to zmieniasz region w konsoli na Brazylię itp, później resetujesz, wchodzisz do sklepu i tam wpisujesz kod. Później zmieniasz z powrotem region na Polskę i instalujesz gierkę.Powinieneś mieć polski dubbing itp. Powodzenia. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk Posted October 29, 2021 Share Posted October 29, 2021 @Szymix jak najbardziej polecam kupowanie z innych regionów. Sam od czasu do czasu kupuję z Brazylii bo tam są porostu tańsze. Jak @Xboxziomek wspomniał, musisz zmienić region w konsoli a dopiero póżniej instalujesz na polski. Jeżeli tego nie zrobisz to niestety pozostaniesz z językiem angielskim bo nie będziesz miał polskiego dubbingu w Ameryce Południowej czy Azji. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymix Posted October 29, 2021 Author Share Posted October 29, 2021 Dzięki wielkie @ Xboxziomek i @ Patryk za pomoc. W takim razie kupuje 😄 Jeszcze jedno. Czyli w sumie nie muszę aktywować na stornie microsoftu, tylko wystarczy że zmienie region na Xboxie, dobrze rozumiem ? Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator edjazoli25 Posted October 29, 2021 Administrator Share Posted October 29, 2021 Hej, powiem szczerz ze nie kupowałem gier w taki sposób ale znam trik jak to zrobić. *nie ponoszę odpowiedzialności jak coś nie wyjdzie Masz dwa sposoby, używając karty płatniczej albo karty podarunkowej.(Co chcesz użyc i gdzie kupić? podaj stronę.) Najlepiej obecnie wybierać Turcje lub Brazylię. Jeżeli chcesz użyć karty płatniczej na jakiejś stronie z grami np https://www.mtcgame.com/en-US lub to sprawa jest prosta. Hide?Collapse Text *Wchodzisz no na https://www.mtcgame.com/en-US *Dodajesz do koszyka grę z rynku Brazylia itp, płacisz karta np w USD lub PL. *Czekasz na maila z kodem, może potrwać to do 4 godzin. *Ustawiasz VPN na Brazylię>zmieniasz region w konsoli na Brazylię i restartujesz konsole. *Wchodzisz do sklepu na konsoli i dodajesz kod. *Zmieniasz z powrotem region na Polska i instalujesz grę. Czasami ludzie dodają na stronie Microsoftu dodałem nowy adres rozliczeniowy bo możesz mieć kilka(polska ambasada w danym kraju wystarczy) Przykladowy adres: Av. das Nações Qd. 809, Lote 33, CEP: 70423-900, Brasília – DF telefon: +55 61 3212 8000 Druga możliwość to kupno poprzez kartę podarunkowa (Gift card) z Ms Sklepu w danym regionie. Hide?Collapse Text *Wybierz najtańszy sklep z dana gra tu https://www.xbox-now.com/pl/game-comparison *Kupujesz xbox karte podarunkowa z danego kraju(mam nadzieje ze masz, jak nie to daj znać ) *Aktywujesz kartę↩️(nie robisz tego na stronie Microsoftu na pc tylko przez App bo ciebie mogą zbanować) -włącz VPN>połącz z krajem gdzie kupiłeś kartę i chcesz kupić grę>włącz apke i dodaj kod do swojego konta. *Wejdź w konsole i zmień region jak powyżej pisałem. *Po resecie będziesz mógł zakupić grę na konsoli w sklepie Ms. *Naciśnij kup i w momencie jak gra ci się zacznie instalować naciśnij pauzę i wróć do polskiego regionu, po tym wciśnij kontynuj i po sprawie. Mam nadzieje ze pomogliśmy? Pozdrawiam Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kub4sz Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 @edjazoli25 Ale wyjaśniłeś. Lepiej ja bym nie umiał. Sam nie wiem czy to faktycznie działa bo nigdy nie próbowałem. @Szymix daj znać jak to w realu wyglada, skomplikowanie? I faktycznie się opłaca? Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
xs23CooL Posted November 2, 2021 Share Posted November 2, 2021 Działa, działa bo dam korzystam od czasu do czasu. Pewnie za pierwszym razem można pomyłkę zrobić ale nie ma coś się martwić jak coś to zawsze kasę zwracają. Ja używam pierwszego sposobu. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.