Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Witajcie, jak zła kategoria to niech ktoś z administracji przerzuci, bo nie byłem pewny w co wpakować moje pytanie.

Słuchajcie, planuje kupić Call Of Duty MW 2019 na xboxa, cena jest wysoka jeśli chodzi o kody EU. Ale inaczej ma się sytuacja z kodami do aktywacji na obszarze Ameryki lub Azji. Pomyślałem że kupie kod z Argentyny, bo wychodzi w sumie taniej, a mam vpn, także wydaje się bezproblemowo. Stąd moje pytanie, czy przy aktywacji tego kodu gra wygląda jak zakupiona w PL ? Chodzi mi tu najbardziej o ten Polski Dubbing, bo jest klimatyczny 😄 Ale także o polski język itd.

Wydaje mi się że tak, ale wolę się upewnić, bo potem będzie rozczarowani.

Z góry dzięki jakby ktoś podpowiedział, bo jest to mój pierwszy zakup, z aktywacją z vpn.

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

A więc tak, oczywiście możesz kupić grę z jakiegokolwiek rejonu używając VPN( sam używam Surfsharka) ale musisz pamiętać o jednym. Jak kupujesz grę np. z Brazylii itp to najlepiej jak masz kod to zmieniasz region w konsoli na Brazylię itp, później resetujesz, wchodzisz do sklepu i tam wpisujesz kod. Później zmieniasz z powrotem region na Polskę i instalujesz gierkę.Powinieneś mieć polski dubbing itp. 
Powodzenia. 

@Szymix jak najbardziej polecam kupowanie z innych regionów. Sam od czasu do czasu kupuję z Brazylii bo tam są porostu tańsze.

Jak @Xboxziomek wspomniał, musisz zmienić region w konsoli a dopiero póżniej instalujesz na polski. Jeżeli tego nie zrobisz to niestety pozostaniesz z językiem angielskim bo nie będziesz miał polskiego dubbingu w Ameryce Południowej czy Azji.

Dzięki wielkie @ Xboxziomek  i @ Patryk za pomoc. W takim razie kupuje 😄 

Jeszcze jedno. Czyli w sumie nie muszę aktywować na stornie microsoftu, tylko wystarczy że zmienie region na Xboxie, dobrze rozumiem ?

• Administrator

Hej, powiem szczerz ze nie kupowałem gier w taki sposób ale znam trik jak to zrobić.

*nie ponoszę odpowiedzialności jak coś nie wyjdzie 

Masz dwa sposoby, używając karty płatniczej albo karty podarunkowej.(Co chcesz użyc i gdzie kupić? podaj stronę.) Najlepiej obecnie wybierać Turcje lub Brazylię.

Jeżeli chcesz użyć karty płatniczej na jakiejś stronie z grami np https://www.mtcgame.com/en-US lub  to sprawa jest prosta.

Hide?Collapse Text

*Wchodzisz no na https://www.mtcgame.com/en-US

*Dodajesz do koszyka grę z rynku Brazylia itp, płacisz karta np w  USD lub PL.

*Czekasz na maila z kodem, może potrwać to do 4 godzin.

*Ustawiasz VPN na Brazylię>zmieniasz region w konsoli na Brazylię i restartujesz konsole.

*Wchodzisz do sklepu na konsoli i dodajesz kod.

*Zmieniasz z powrotem region na Polska i instalujesz grę. 

Czasami ludzie dodają na stronie Microsoftu dodałem nowy adres rozliczeniowy bo możesz mieć kilka(polska ambasada w danym kraju wystarczy)

Przykladowy adres: Av. das Nações Qd. 809, Lote 33, CEP: 70423-900, Brasília – DF

telefon: +55 61 3212 8000

Druga możliwość to kupno poprzez kartę podarunkowa (Gift card) z Ms Sklepu w danym regionie.

Hide?Collapse Text

*Wybierz najtańszy sklep z dana gra tu https://www.xbox-now.com/pl/game-comparison

*Kupujesz xbox karte podarunkowa z danego kraju(mam nadzieje ze masz, jak nie to daj znać )

*Aktywujesz kartę↩️(nie robisz tego na stronie Microsoftu na pc tylko przez App bo ciebie mogą zbanować)

-włącz VPN>połącz z krajem gdzie kupiłeś kartę i chcesz kupić grę>włącz apke i dodaj kod do swojego konta.

*Wejdź w konsole i zmień region jak powyżej pisałem.

*Po resecie będziesz mógł zakupić grę na konsoli w sklepie Ms.

*Naciśnij kup i w momencie jak gra ci się zacznie instalować naciśnij pauzę i wróć do polskiego regionu, po tym wciśnij kontynuj i po sprawie. 

Mam nadzieje ze pomogliśmy?

Pozdrawiam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...