Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Witam, jak już wcześniej pisałam, zakupiłam nowe słuchawki xboxa dla chrzestnego pod choinkę,te bezprzewodowe. Teraz pytanie bo mam problem, chce aby już były gotowe do użytku więc chcę je połączyć z jego konsolą. Chciałabym umieć mu wyjaśnić jak je używać oraz jakie funkcje mają - no wiecie cool chrzestna.

A więc, jak je podłączyć i jak je używać ( prosiłabym o krótki opis funkcji)?

https://xbox-vibes.com/topic/2195-uzywanieie-nowych-sluchawek-xbox/

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Cześć @Kamila , szczerze twój chrzestny sam wszystko załapie w ciagu 10 minut.😁 Ale spoko, jak chcesz i tak wiedzieć to zerknij pod spodem. 

Parowanie słuchawek.

Ukryta treść

Zestaw słuchawkowy powinien być już naładowany więc naciśnij i przytrzymaj przez 4 sekundy zielony przycisk zasilania który znajduje się w tylnej części lewego nausznika. Usłyszysz powtarzający się dźwięk parowania, a kontrolka zasilania zestawu słuchawkowego zacznie migać.

Naciśnij przycisk parowanie na konsoli (jest to ten sam przycisk, którego używasz do parowania kontrolera z konsolą). Kontrolka zasilania na konsoli zacznie migać.

Gdy zestaw słuchawkowy i konsola połączą się ze sobą, kontrolki zasilania przestaną migać na obu urządzeniach.

Używanie słuchawek, podstawowe funkcje

Ukryta treść
  • Głośność- Obrócenie do przodu/w prawą stronę pokrętła po zewnętrznej stronie prawego nausznika spowoduje zwiększenie głośności. Obrócenie do tyłu/w lewą stronę spowoduje zmniejszenie głośności.
  • Balans/Czat- Obrócenie pokrętła znajdującego się po zewnętrznej stronie lewego nausznika dostosuje balans między dźwiękiem w grze i dźwiękiem czatu. Obrócenie do przodu/w lewą stronę spowoduje zmianę balansu na rzecz dźwięku w grze. Obrócenie do tyłu/w prawą stronę spowoduje zmianę balansu na rzecz dźwięku czatu.
  • Wyciszenie- Zestaw wyciszy mikrofon zestawu słuchawkowego, gdy nic nie mówisz.

Przycisk wyciszania zestawu słuchawkowego znajduje się na tylnym końcu mocowania mikrofonu (u dołu lewego nausznika).

Gdy mikrofon jest wyciszony, kontrolka na końcu mikrofonu zostanie wyłączona.

Jeszcze jedna rzecz, jak pierwszy raz połączysz słuchawki z konsolą to pewnie wyskoczy komunikat o aktualizacji.  Zaktualizuj słuchawki bo  w pudełku mogły nawet kilka miesięcy leżeć od czasu produkcji. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...