Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Wiem że pytanie odbiega trochę od tematu konsol i gier dlatego wrzucam je w Kulinariach. Od pewnego czasu próbuje znaleść najlepszy sposób na zamrażanie pierogów. Tak, tak święta idą i chciałabym zacząć robić wcześniej aby sobie życie ulepszyć. Próbowałam już je obgotować i zamrozić👎, zamrozić świeże w woreczkach👎lepią się razem😤😭

Czy macie jakiś wasze sposoby na mrożenie aby nie było problemu z polepionymi i dziurawymi pierogami? 

https://xbox-vibes.com/topic/2215-zamrazanie-pierogow-jak-to-robic/

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply
  • Administrator

I był mój problem przez długi czas także. Od kilku lat używam udanej metody mrożenia pierogów ruskich jak i z kapusta. W zamrażarce wykładam polke papierem do pieczenia i na niego układam już gotowe, surowe pierogi. Niestety musisz je mrozić osobno i po mrożeniu wkładasz je do woreczka i wtedy spokojnie możesz je trzymać gdzieś w zamrażarce. Papier powoduje ze pierogi nie kleją się do polki.

@edjazoli25 ty to widzę jesteś człowiekiem wielu talentów.😉 Dobry sposób i prawda że papier jest tłusty więc nie będą przywierać. A można później np kłaść nowy papier na pierogi i druga warstwę robić aby wykorzystać miejsce? Sama nie mrożę ale skorzystam.

• Administrator

@Biedronka @Marlexxis rodzina rozsiana po całym świecie wiec muszę liczyć tylko na siebie. A szczerze to bardzo lubię gotować. Fajnie że pomysł się wam spodobał. 

Jak ktoś ma Jeszcze jakis tip to dajcie znać.

• Administrator
  • Administrator

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...