Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Wiem że pytanie odbiega trochę od tematu konsol i gier dlatego wrzucam je w Kulinariach. Od pewnego czasu próbuje znaleść najlepszy sposób na zamrażanie pierogów. Tak, tak święta idą i chciałabym zacząć robić wcześniej aby sobie życie ulepszyć. Próbowałam już je obgotować i zamrozić👎, zamrozić świeże w woreczkach👎lepią się razem😤😭

Czy macie jakiś wasze sposoby na mrożenie aby nie było problemu z polepionymi i dziurawymi pierogami? 

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply
  • Administrator

I był mój problem przez długi czas także. Od kilku lat używam udanej metody mrożenia pierogów ruskich jak i z kapusta. W zamrażarce wykładam polke papierem do pieczenia i na niego układam już gotowe, surowe pierogi. Niestety musisz je mrozić osobno i po mrożeniu wkładasz je do woreczka i wtedy spokojnie możesz je trzymać gdzieś w zamrażarce. Papier powoduje ze pierogi nie kleją się do polki.

@edjazoli25 ty to widzę jesteś człowiekiem wielu talentów.😉 Dobry sposób i prawda że papier jest tłusty więc nie będą przywierać. A można później np kłaść nowy papier na pierogi i druga warstwę robić aby wykorzystać miejsce? Sama nie mrożę ale skorzystam.

• Administrator

@Biedronka @Marlexxis rodzina rozsiana po całym świecie wiec muszę liczyć tylko na siebie. A szczerze to bardzo lubię gotować. Fajnie że pomysł się wam spodobał. 

Jak ktoś ma Jeszcze jakis tip to dajcie znać.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...