Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

• Administrator

Ostatnio jednemu z naszych przyjaciół z xbox-vibes ( @ xbox_vibes.wiki ) przydarzył się niemiły wypadek kiedy jej pies przegryzł jej kabel od światłowodu. Wiem że wielu z was ma zwierzaki- @ Niebieska , @ Charlie2001 , @ Bartosz  itp.

Pomyślałem że fajnie by było zapytać się was co używacie do ochrony kabli i przedstawić kilka produktów które możecie użyć w przyszłości.

Wydaje mi się ze jak nie możesz poprowadzić kabla w ścianie poniższe produkty napewno wam pomogą, poczynając od zwykłych listw, kończąc na elastycznych opaskach.

Jak zabezpieczyć kable przed domowymi zwierzakami.

No tak, ja mam kota i takiego problemu nie mam. Ale to prawda że psy, zwłaszcza małe jeszcze gryzą wszystko co popadnie i to co @edjazoli25  przedstawił to dobry sposób aby temu zapobiec.

Te listwy to dobra sprawa, sam używam ale tylko po to aby było estetycznie i ładnie. Powodzenia ze zwierzakami i elektryką.🤪

Kabel dokupiony na szczęście był to tylko ze ściany do modemu. Narazie zostawiłam kabel kartonem po konsoli i staram się szczeniaka pilnować ale no niestety montaż jakichkolwiek listew odpada bo mieszkanie wynajmowane 😕 Teraz myślę trochę nad jakimś preparatem żeby odstraszyć małego od kabli. Głupi przykład ale np na waciki ocet i kabel przetrzeć. Z tego co wiem oduczyć potrafi sikania w jakimś miejscu to może i gryzenia kabli😅

@ edjazoli25 dzięki za troskę 🙂

@xbox_vibes.wiki @Niebieska zasieki z drutu i barykadę albo zapas kabla który penie nie jest tani?- nie no śmieje się😂. Ale faktycznie ocet i cytrusy mogą pomóc. 

• Administrator