Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Jaki Windows wybrać dla Gracza? (składany komputer)

Recommended Posts

Hej, a więc komputer złożony i teraz pytanko, jaki Windows 10 wybrać dla gracza? Mam do wyboru Home, Pro i Enterprise oraz dwie wartości takie jak OEM i BOX.

Ja myślę o Home ale warto się dopytać.

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply
  • Administrator

Stawiam na Windows10 Home i ten w zupełności ci wystarczy.Jest najtańszy, a oferuje wszystko, czego gracz potrzebuje. A Win10 dlatego że nowe gry często wymagają posiadania właśnie tej wersji oraz ze względu na program Xbox Play Anywhere – wystarczy kupić jedną grę i korzystać z niej na konsoli jak i Pececie. 

OEM- jest to przeważnie rodzaj instalowany w laptopach bez płyty. BOX- system na dysku do instalacji ma Pecetach, po zmianie komputera możesz wgrać licencje na nowo. 

Dzięki, a więc zostaje Home. A szybkie pytanko, wiecie gdzie można wyrwać w najlepszej cenie?

https://www.ceneo.pl/39111448 jeżeli uderzasz w BOX to niestety trochę drogo. Jak masz pewność że tylko do jednego kompa chcesz to cenowo będzie nawet 3/4 taniej, jak i  nie więcej kiedy wybierzesz OEM.

Właśnie brat zakupił, tzn ja zakupiłem dla niego hehe, win10Home na OEM, i zaraz instalujemy.  Stwierdziłem że faktycznie nie ma sensu przepłacać a ja nie potrzebuję. Dzięki wielkie za pomoc. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...