GamerZiomo Posted January 25, 2022 Share Posted January 25, 2022 Cześć i czołem. Ja już nie mogę z tym internetem. Może wy coś poradzicie. Wszystko jest ok w ciągu dnia a jak przychodzi do grania pod wieczór to prędkość mi spada z 30 na ledwo 2mbps, co robić? Normalnie nieraz jak wejdę to jest ok przez 10 min a później muli że masakra żadnej strony nie mogę otworzyć. A cholera dodzwonić się i porozmawiać z nimi to masakra!! Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
GamerZiomo Posted January 25, 2022 Author Share Posted January 25, 2022 Sorki, mam z Play ale jak tylko skończy się umowa to chyba się przeniosę. Zostało mi jeszcze 9 miesięcy ale pytam się co można poprawić bo przecież zwariować idzie. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrystekW Posted January 26, 2022 Share Posted January 26, 2022 Jak dla mnie to najgorszy dostawca ale powody tez mogą być inne. Dużą liczba użytkowników w danym momencie na lini i w okolicy będzie napewno spowalniać, coś nie tak z ustawieniami rutera. Warto zerknąć czy masz włączon dodatkowy kanał 5Ghz i nie używasz tylko 2,4Ghz. Mam pytanko, czy czasami nie wyłączasz rutera na noc lub jak nie używasz? Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
GamerZiomo Posted January 26, 2022 Author Share Posted January 26, 2022 @Niebieska stacjonarny. @KrystekW Zawsze wyłączam na noc i jak nas nie ma w domu. Zawsze jak włączę to poczekam z 5 minut aż się wszystko włączy i dopiero korzystam. Żadnego dodatkowego kanału nie mam. 🤭 Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator edjazoli25 Posted January 26, 2022 Administrator Share Posted January 26, 2022 Nigdy nie wyłączaj routera kolego drogi. Powoduje to „zapychanie” lini w rozdzielni. Najlepiej jak skontaktujesz się z dostawcą i wyjaśnisz że włączyłeś codziennie router, oni powinni zresetować połączenie i nie powinno być już tak źle. Opłaca się wejść w ustawienia routera również i dodać kanał 5Ghz. Masz dwa 2.4Ghz są na długie połączenia wifi, są dobrze tolerowanie przez ściany i inne obiekty. 5Ghz są to połączenia na krótkie odległości( najlepiej ten sam pokój ) Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
GamerZiomo Posted January 27, 2022 Author Share Posted January 27, 2022 @Niebieska @edjazoli25 serio? Nie wiedziałem o tym. To już nie wyłączam tylko muszę matkę przekonać bo ona zawsze o oszczędzaniu prądu nawija bo drogi. A co z tym kanałem 5Ghz, gdzie to ustawić? Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator edjazoli25 Posted January 27, 2022 Administrator Share Posted January 27, 2022 @GamerZiomo przydał by się rodzaj routera jaki masz ale tak na szybkiego to gdzieś z tyłu masz napisany adres url jak 160.90 coś takiego plus admin haslo(przeważnie admin) jak to wpiszesz w wyszukiwarce to będziesz miał dostęp do panelu admina i poszukaj ustawienia kanałów. Jak znajdziesz 2.4 to spróbuj dodać 5Ghz. Nazwę i hasło (tak będzie widniało w wi-fi) zapisz i gotowe. A mamie powiedz że to są groszowe sprawy z tym prądem jakieś 15zl rocznie. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
GamerZiomo Posted February 1, 2022 Author Share Posted February 1, 2022 @Niebieska @edjazoli25 słuchajcie, już nie wyłączam i po rozmowie z biurem obsługi klienta zresetowało połączenie. Ustawiłem też 5Ghz i jak narazie jest ok. Pytanko co do DNS mam wybór automatyczny a czytałem że można sobie inne ustawić np. Google które są niby szybsze? O co chodzi i czy jest sens? Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 @Niebieska dokładnie nie ruszaj jak jest ok, ale.....jak już chcesz to odradzam Google. Myślę że Clouflare są dużo lepsze. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.