Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Cześć wszystkim. Ostatnio miałam małe problemy z konsolą i dyskiem bo zły kable USB użyłam. Teraz po zakupie nowego chcę mieć pewność że wszystko będzie odpowiednio połączone. Dlatego chciałbym wiedzieć jak to poprawnie zrobić? Każda uwaga będzie na wagę złota. Dzięki śliczne. 

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Normalnie podłącz z tyłu pod włączoną konsolę i ona powinna go wykryć po chwili. Pamiętaj aby zaznaczyć jako dodatkowa pamięć a nie główna i postępować wg dalszych instrukcji. Oczywiście jak się zapyta czy sformatować dysk to kliknij „tak”.

Widzę że każdy coś tam dodał a ja postaram się to teraz wszystko złożyć do kupy.

Po włączeniu konsoli podłączasz kabel USB do tylnej części konsoli. Teraz masz dwie opcje. 

• Pierwsza opcja- Konsola wykryje ci dysk i wtedy tylko musisz po koleji zaznaczyć kilka wartości takich jak Pamięć główna czy Dodatkowa( polecam dodatkową bo na konsoli zostają tylko te gry w które obecnie grywasz**) Następnie formatowanie( tutaj stracisz wszystko co miałaś na dysku- czyli wcześniejsze gry).

**Pamiętaj że dysk zewnętrzny tylko służy ci do przechowywania gier i za każdym razem musisz grę przenieść na konsole. Dyski SSD robią to w sekundę a zgaduję że właśnie taki masz.

• Druga opcja- Konsola nie wykryje ci dysku( bardzo sporadycznie się to zdarza) i wtedy musisz sama przejść do ustawień dodatkowej pamięci.  

Naciśnij przycisk Xbox  na kontrolerze, aby otworzyć przewodnik, a następnie wybierz kolejno pozycje Profil i system > Ustawienia > System> Przestrzeń dyskowa.

Wybierz swoje urządzenie, a następnie wybierz pozycję Formatuj.

Jeżeli coś nie wyszło lub nie widzisz swojego dysku zewnetrznego daj znać a podam ci dwa następne rozwiązania( Tryb zasilania lub aktualizacja konsoli)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...