Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Dzielenie się Netflixem ze znajomymi? Wspólne konto.

Recommended Posts

Hejka, może nietypowe pytanko ale mam okazje aby dzielić się Netflixem z kilkoma osobami. Wiecie można na tym trochę przyoszczędzić. 
Oto pytanka. 
Ile kont/profili mogę ustawić?

Czy można oglądać Netflixa za granica?(dwie osoby w Niemczech mieszkają)

Czy można ustawić hasła na poszczególnych profilach?

Czy wszyscy będziemy mogli oglądać w tym samym czasie, każdy u siebie?

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply
Godzinę temu, Lemur napisał:

Ile kont/profili mogę ustawić?

Możesz mieć ile kont chcesz z innymi mailami ale każde konto to tylko 5 profili. 

Czy można oglądać Netflixa za granica?(dwie osoby w Niemczech mieszkają)

Pewnie że tak, różnica to tylko inna biblioteka filmów dla każdego. 

Czy można ustawić hasła na poszczególnych profilach?

Nie, każdy ma dostęp do kont.

Czy wszyscy będziemy mogli oglądać w tym samym czasie, każdy u siebie?

To już zależy jaki plan masz, ale z tego co mi wiadomo to max 4 różne urządzenia dla konta. 

• Junior Admin

Podstawowy – cena 29 zł/miesiąc, jakość obrazu SD i 1 ekran.

Standard – cena 43 zł/miesiąc, jakość FullHD i 2 ekrany.

Premium – cena 60 zł/miesiąc i jakość 4K/HDR i 4 ekrany.

Jeżeli wybierzesz najlepszy pakiet i będą w tym samym czasie oglądać 4 inne osoby to nie odpalisz żadnego filmu dopóki ktoś nie skończy.

Jedyne co będziesz mógł robić to przeglądać bibliotekę Netflix'a.

• Administrator

Odpowiadając pokolenia na twoje pytania.

• Oczywiscie kont możesz ustawić ile chcesz ale tylko z maksymalnie z pięcioma profilami na każdym. Oczywiście nie jest najważniejsze ile masz profili  tylko to ile osób będzie oglądało w danym momencie jakiś film. Bo jeżeli masz 4 znajomych (4 profile) a pakiet podstawowy to tylko na jednym kompie/tv będzie można oglądać z tego konta. 

• Netflix jest dostępny wszędzie i nie ma problemu oglądać go również za granica. Sam z rodzina często podróżujemy i nigdy nie było problemu. Możesz tylko mieć inne filmy-zależy od rejonu, jak z Game Pass lol. 

• Hasła mogą być ustawione tylko przez osobę która zakłada konto, w tym przypadku ciebie. 

• No i wlasnie jak pisałem, tu jest haczyk, musisz wybrać plan premium za 60 zł ustawić 4 profile i każdy dostaje szanse na oglądanie na jednym tylko urządzeniu. Każdy musi się na to zgodzić bo inaczej jak np, ktoś będzie oglądał na tv a jego/jej córka, żona itp na innym to już są 2 czyli ktoś z innego profilu już nie obejrzy. (Zasada kto pierwszy włączy ten ogląda)
    1 profil-jedno urządzenie i tu musicie się dogadać. 

Nie no spoko, to się rozumie że każdy musi się szanować i taka będzie umowa, jak coś to wylatuje ze spółki hehe.

Dzięki bardzo za odpowiedzi i wyjaśnienia. Czyli nawet jak można założyć pięć profili to i tak tylko 4 urządzenia mogą być używane na raz. Szczerze to nie ma sensu mieć 5 profili w takim razie, dziwne to ich myślenie.😵💫

• Administrator

Sens jest bo ja sam używam jednego z profili ze swoim vpn i tam mam tylko filmy poskie i europejskie. 

17 hours ago, Lemur said:

Czyli nawet jak można założyć pięć profili to i tak tylko 4 urządzenia mogą być używane na raz.

Dokładnie

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...