Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Gomen'nasai 🙏 za opisywania mojej historii życia 😆.

Jestem pomiędzy zielonym a niebieskim 🤔Otóż, jakieś pół roku temu byłem posiadaczem PS5, fajna konsola (choć Okropecznie brzydka 😅) ale Dashboard jakoś tak bardziej klimatyczny (może przez wzgląd na przeszłość zaczęta od PS3 😁)

Po zakupie i zainstalowaniu wszystkiego, chciałem oddać się w ręce Anime (mojemu drugiemu hobby), więc zacząłem szukać przeglądarki, chwilę mi to zajęło.. i lipa, bo nie ma.. po przeczytaniu wypowiedzi Sonego "Po co komu przeglądarka na konsoli".. ręce mi opadły.. więc po skończeniu najnowszego Spidermana (gdyż zakupiłem go razem z konsolą by mieć w co grać i podziwiać nową generację 😁), wymieniłem na Mocniejszy wariant jakim jest mój obecny XSX.. pierwsze co, cichutko, bez brzęczenia, mniej miejsca zajmuje, no i jest przeglądarka 😌🙏

Od jakiegoś czasu zauważam taką dziwną tendencje producentów gier (multiplatformowych) iż większą uwagę przykładają do optymalizacji pod PS5. Co mnie trochę dziwi, bo w gruncie rzeczy podzespoły są prawie takie same lecz nieco słabsze w PS5 (przynajmniej na papierze).

Cyberpunk 1.5, Valhalla, Controll, Cold War, Shadow of the Tomb Rider i przypuszczam że w przyszłości inne gry również się znajdą na tej liście lepiej działających na PS5, nie zapominając o Exluzywach. 

Posiadanie dwóch konsol nieco odpada, nie jestem bogaczem by sobie na to pozwolić 😅. Jeśli dotarłeś aż tutaj to wiedz że doceniam i będę wdzięczny za jakiekolwiek opinie/doświadczenie/konstruktywną krytykę/lub cokolwiek co przybliży mnie do podjęcia decyzji w którą stronę się udać.

Arigato

😁🙏

https://xbox-vibes.com/topic/2328-potrzebuje-doradcy-konsolowego/

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply
  • Administrator

Szczerze ci powiem że nigdy nie byłem zwolennikiem PS może jakoś kontroler mi nie podchodzil…ale jestem pewien jednego…Xbox kieruje się w dobra stronę i jak widać nie tylko w samej technologii ale jak i również marketingu wykupując wszystkie jak narazie większe marki. Zawsze mowilem ze wole jak coś się specjalizuje w jednej dziedzinie i to właśnie widać po xboxie. Sony? Robi dużo innych produktów a konsola to tak przy okazji( nie znaczy to ze jest jakaś lipna oczywiście) wydaje mi się ze Xbox będzie już tylko lepszy w przyszłości. 
Co do gier to Xbox raczej sam w sobie to i naprawdę super gry(ostatnie Halo) a te inne to wiesz jak to z producentami-różnie…dlatego fajnie ze Ms wykupuje ile się daje i przejmuje kontrole na rynku.  Wszystko okaże się pod koniec roku kiedy to nowe gry pod skrzydłami Xbox opuszcza studia. 
Na koniec oczywiście to twoja decyzja ale być może jest lepiej narazie zostać z zielonymi i poczekać bo zmiany nadchodzą. Zawsze możesz w przyszłości z powrotem  na PS przerzucić. 

Dzięki za odpowiedź, trochę poszerzyło mi to punkt widzenia. Bo fakt faktem to wciąż początek nowej generacji. A że ostatnio mało gier wychodzi, a jak wychodzi to robią to źle 😅. To i nie ma jak się cieszyć sprzętem. Jak ostatnio DL2 i 1080p z niezbyt ciekawą fabułą 🥲( a czekałem na to długo). Co jedynie to Far Cry 6 i Forza Horizon 5, mi się podobały. Bo reszta już dawno ograna. Ale trzymam kciuki że Xbox trochę lepiej wykorzysta swoją konsole pod względem gier, skoro już tak dobitnie wykupuje studia 😌. Ale jeśli dalej ps5 będzie przodować od strony technicznej gier i przywrócą przeglądarkę, to przeniosę się do niebieskich.

• Administrator

Prawda, sam się załamałem DL2, nawet nie kupiłem ale czekam na STALKER 2, ale to już temat do sekcji gier...

13 minutes ago, InverTein said:

A że ostatnio mało gier wychodzi, a jak wychodzi to robią to źle 😅

No faktycznie jest przestój trochę i niestety tutaj muszą się poprawić bo masz racje w 100% konsola konsolą ale w końcu chodzi o gry i zabawę. Ja nawet ostatnio wróciłem do Rage 2 i Battlefield V bo nic ciekawego nie znalazłem.

1 minute ago, edjazoli25 said:

Prawda, sam się załamałem DL2, nawet nie kupiłem ale czekam na STALKER 2, ale to już temat do sekcji gier...

No faktycznie jest przestój trochę i niestety tutaj muszą się poprawić bo masz racje w 100% konsola konsolą ale w końcu chodzi o gry i zabawę. Ja nawet ostatnio wróciłem do Rage 2 i Battlefield V bo nic ciekawego nie znalazłem.

Tak samo jak DL2, Stalker 2 też dobrze wygląda na trailerach 🥲. Może obczaje tego Rage 2 bo w końcu chyba go nie ruszyłem. 

2 godziny temu, InverTein napisał:

Po zakupie i zainstalowaniu wszystkiego, chciałem oddać się w ręce Anime (mojemu drugiemu hobby), więc zacząłem szukać przeglądarki, chwilę mi to zajęło.. i lipa, bo nie ma.. po przeczytaniu wypowiedzi Sonego "Po co komu przeglądarka na konsoli".. ręce mi opadły.. więc po skończeniu najnowszego Spidermana (gdyż zakupiłem go razem z konsolą by mieć w co grać i podziwiać nową generację 😁), wymieniłem na Mocniejszy wariant jakim jest mój obecny XSX.. pierwsze co, cichutko, bez brzęczenia, mniej miejsca zajmuje, no i jest przeglądarka 😌🙏

czyli zostań przy xsx bo już wszystko sam wyjaśniłeś. A tak na serio, konsola jest duper bez porównania, za to z grami wydaje mi się że musimy poczekać troszkę pod koniec roku lub sezon wakacji. Sam z doświadczenia wiem ze Sony to porządną dystrybucja eksluzywnych tytułów i niestety trochę tego zawsze brakowało xboxsowi. Dlatego wydaje mi się że niedawne "zakupy"trochę zmienią politykę gier i w końcu ruszymy się z czymś nowym.

@wiktorek Już się ogarnąłem dzięki waszym opiniom i krótkim spacerze na dworze 😆, także padło na zakup ps5 za jakiś czas, ale pozostanie przy Xie jako główna konsola 😌👍

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...