Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Mój tata kupił mi Xboxa już kilka lat temu i założył mi konto, używając swojego adresu e-mail. To było po to żeby mógł zapłacić za XGP, plus byłem niepełnoletni. Teraz już jako prawie dorosły człowiek chcę

grać samodzielnie a ojczulek wyraźnie nie chce żebym cały czas logowała się na jego konto Microsoft.
Chcę także zacząć używać mojej karty a nie chcę tworzyć nowego konta Xbox i tracić gier o wartości prawie 1000 zł oraz ponad 100 000 osiągnięć i punktów.

Wiec pytanie jak to przenieść na nowego maila?

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Z tego co mi wiadomo to nie możesz zmienić maila bo konto Xbox jest właśnie do niego przypisane. Możesz sobie założyć nowe konto i połączyć je z kontem ojca jako rodzinne. Zawsze będziesz już korzystał z nowego. 

Jak się nie mylę to musisz wejść w swój profil ale na koncie Microsftu i tam dodać nowy email.

• Administrator

Można to zrobić jak opisałem poniżej i praktycznie wszystko zostanie tak samo, gry, osiągnięcia. Czasami ludzie to robią bo e-mail już stary albo za dużo spamu zostaje wysyłane itp 

Odrazu mówię  sorki że konto ma opisy po angielsku ale po zdjęciach załapiesz co i jak. 

Hide?Collapse Text

Najpierw zaloguj się na swoje konto MS a potem wejdź w ustawienia profilu 

D3B0D28E-5580-4A90-8B2E-4B80F691E6AB.jpeg7C776B1C-BCC9-428C-9789-02B683470E4E.jpeg

Następnie wybierz z poniższych funkcji Informacje Konta i Edytuj

9AFEB7A2-788B-4A46-B7D3-E32098C14753.jpeg

Po tym będziesz musiał ponownie wpisać hasło do konta itp jako dodatkowe zabezpieczenie. Później zostaniesz przeniesiony to strony gdzie będziesz mógł dodać nowego maila i tam tez będziesz mógł ustawić go jako główny, a stary wykasować. Od tego momentu będziesz miał nowy e-mail przypisany do konta i nowe hasło. prawdopodobnie konsola wymusi ponowne logowanie i wtedy użyj nowych danych. 
B7AE1420-AD4A-4A83-9564-6F92976EC128.png976A547F-CBA9-45A1-95B2-A341FB1AA47B.jpeg

Powodzenia i jak coś to śmiało pytaj 

• 4 weeks later...

Sorki że tak późno się odzywam ale nawał obowiązków normalnie mnie tak zawalił że nawet nie miałem czasu tego zmienić.

Dzięki za pomoc, email zmieniony a ojczulek zadowolony.

• Administrator

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...