Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Witam wszystkich, 

Pytanko, jakie format gier polecacie kupować? Mi się wydaje ze pudełkowe są lepsze ze względu na to że można je sprzedać jak się skończy grać lub jak gra się nie spodoba. A wy jakie kupujecie?

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply
  • Junior Admin

Pudełkowe

Zalety: 

- Możliwość sprzedaży, gdy gra się znudzi lub zostanie ukończona

- Możliwość kolekcjonowania gier. Jak wiadomo inni lubią zbierać figurki itp. w ten sam sposób można zbierać gry i układać je w pokoju jako dekorację.

Wady:

- Płyta może zostać zgubiona lub uszkodzona

Cyfrowe

Zalety:

- Nie musisz wkładać płyty za każdym razem, aby grać

- Wszystkie gry są na Twoim koncie

Wady:

- Możliwość kradzieży konta lub zapomnienia danych do logowania

- Brak możliwości sprzedaży gier

Jak wiadomo, zawsze są jakieś plusy i minusy zarówno w pierwszej, jak i drugiej opcji. 

Do Ciebie należy decyzja, który sposób jest dla Ciebie wygodniejszy.

Dzięki za podpowiedzi. Jakoś też myślę że pudełkowe to jakoś lepiej bo zawsze można odsprzedać jak się grę skończy ale jedyny problem to to że nie można zwrócić jak się gra nie spodoba.

• Administrator

Ja to robię tak, najpierw kupuje grę cyfrową i tak możesz sobie w grę pograć około 2 godzin. Jeżeli gra mi się podoba to ją oddaję i po otrzymaniu pieniędzy na kartę kupuję nową grę w pudełku. Jak z nią skończę to odprzedaje tu na forum lub FB.

Jezeli gra cyfrowa ci się nie spodoba to ja oddajesz i otrzymujesz zwrot i po sprawie. 

Tak na marginesie coś słyszałem kiedyś ze niby nawet pudełkowe można oddać ale na 100% pewien nie jestem.

• Junior Admin

@edjazoli25 faktycznie niezły patent. Ja tam wolę pudełkowe ale faktycznie z oddaniem to bywa różnie. Normalnie są problemy i tylko może dwa razy się zdażyło że mi przyjęli bo się gra nie podobała. 

• 3 weeks later...

Super pomysł @ edjazoli25  , nie pomyślałem o tym. 
Ja też na koniec wolę pudełko bo zawsze można odsprzedać lub fajnie kolekcjonować na półce. 

Jak dla mnie to tylko cyfrowe, odrazu instalujesz i jak jadę do brata to nie muszę nic targać ze sobą. U niego odpalamy jego konsolę, logujemy się konto jakie chcemy i gramy we wszystko co mamy. Prosto i skutecznie. 

• Administrator

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...