Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Witam. 
Myślę o tym aby  przedmuchać z kurzu moją konsole XSX tylko dlatego że w lato się kurzyło i mieszkam na wsi. Pytanie jest takie, czy zdjęcie panelu wiąże się z utrata gwarancji? Kiedyś ktoś tam coś mówił że niby nie ale sam nie wiem na co się zdecydować. 
Dzięki za każdą podpowiedź. 

https://xbox-vibes.com/topic/2523-czyszczenie-xbox-series-x-a-utrata-gwarancji/

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply
  • Administrator

Skoro to Xbox series X to nie ma jeszcze roku wiec nie widzę sensu aby ją otwierać i czyścić. Poczekaj aż gwarancja ci się skończy i wtedy będziesz mógł kombinować. Jeżeli naprawdę nie możesz odpuścić to wystarczy lekko przedmuchać ją poprzez otwory ale tego też bym nie polecał bo kurz może osiąść w jednym miejscu i tam właśnie może się później przegrzewać itp. 

Ok rozumiem i faktycznie mam ją dopiero jakieś 7 miesięcy. Ale wiesz ziomki mówi abym czyścił. Ja się nie znam a oni mają konsole dłużej niż ja.

A się zapytam jeszcze, w jakiej pozycji trzymasz swoją konsolę?

• Administrator

@Hubcio ja swoją konsole trzymam położona na boku-poziomo, nie na stojąco jak pokazują na necie. Wydaje mi się że jest lepszy przepływ powietrza bo jak stoi to dół jest cały zablokowany. 
B64E319F-D5B2-4C68-A725-4C81D52403BB.jpeg

@edjazoli25 no teraz widzę że to ma sens, położyć na boku to powietrze przelatuje płynnie a jak masz postawionego to ten kurz wlatuje z góry. Zmieniam położenie swojego również, dobry patencik. 

• Junior Admin

Jak Ci upłynie czas gwarancji to od razu polecam otworzyć, wyczyścić oraz zmienić pastę termoprzewodzącą, bo ja po 2 - 3 latach użytkownia xbox'a zapomniałem zmienić a po otworzeniu konsoli tej pasty praktycznie nie było + trochę się rozlała poza swój obszar😅

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...