XF I WIKI I Posted December 5, 2022 Share Posted December 5, 2022 W marcu zbliża mi się zmiana telefonu i moje pytanie do osób które miały styczność z oboma oprogramowaniami. Które uważacie po prostu za lepsze? Ja od zawsze jestem na Androidzie i nigdy nie mogłam się przekonać do zmiany. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Patryk, edjazoli25 , Janusz and 1 other 1 1 2 XF I WIKI I Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted December 5, 2022 Share Posted December 5, 2022 Wydaje mi się że jak jesteś na androidzie i posiadasz kompa z Windows to raczej tak zostaw. Apple jest naprawdę fajny ale ciężko ci będzie to wszystko razem połączyć jeżeli chodzi o pocztę, zdjęcia itp. Takie jest moje zdanie ale wybór należy do ciebie. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish KrystekW and edjazoli25 2 Janusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
becon42 Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 Definitely IOS, it’s faster, better and more secure and so simple to use. Trust me, after trying apple products you will never go back to Android. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish edjazoli25 and KrystekW 2 becon42 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator edjazoli25 Posted December 6, 2022 Administrator Share Posted December 6, 2022 Hej, jeszcze za młodu korzystałem z Androida, ale w momencie kiedy spróbowałem IOS to już nie było powrotu. iOS jest szybszy i lepszy w każdym calu gdyż system jak i urządzenia jest robiony w tzw systemie zamkniętym. Jest to system przeznaczony tylko dla urządzeń Apple, wszystko jak i bezpieczeństwo, synchronizacja jest poprostu super. W androidzie masz pełno różnych urządzeń które spowalniają cały system. W IOS masz dodatkowe funkcje jak FaceTime, AurPlay( Android tego nie ma) iMessage ( używasz tylko internetu) do przesyłania txt, zdjęć itp. Ale tu jest tez mały problem, jak @Janusz wspomniał jeżeli używasz laptopów i innych „nie Apple” urządzeń w domu to faktycznie cała ta synchronizacja trochę będzie cięższa…ale jak planujesz zainwestować w iMac to napewno wybieraj ten właśnie system. Sam ci powiem ze posiadamy telefony, laptopy itp z IOS i nie żałuje tego- zero kombinowania ze sterownikami, szukaniem pomocy online, jest to system naprawdę zrobimy pod użytkownika. Kiedyś posiadałem zwykle lapki z Win ale jak tylko przesiadłem się ma Mac nie widziałem odwrotu.(przegrzewanie ?? Co to jest???lol) szybkość i niezawodność. Na koniec powiem tak, jak kupisz sobie dobrego IPhona (12 i wyżej) to nie użyjesz już swojego laptopa przez długi czas. A jak zaczniesz używać to będziesz myślała już tylko o integracji poprzez Apple. Wiem że są drogie ale jak masz środki na zakup naprawdę warto. Pozdrawiam i daj znać jak ci poszło. Posiadam kilka starszych IPhonów. Zerknę wieczorem co mam (chyba 6s ) to ci mogę wysłać abyś sobie porównała i trochę poużywała( ale pocztę opłacasz ty.😜) Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish KrystekW 1 edjazoli25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XF I WIKI I Posted December 6, 2022 Author Share Posted December 6, 2022 @edjazoli25 fakt nigdy nie korzystałam chyba najbardziej mnie blokuje A co do laptopów itd to najmniejszy problem bo bardzooo rzadko używam. Telefon zastępuje mi zwyczajnie każdy sprzęt 😁 Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish edjazoli25 and KrystekW 2 XF I WIKI I Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator edjazoli25 Posted December 6, 2022 Administrator Share Posted December 6, 2022 @xbox_vibes.wiki czyli IPhone zastąpi ci go jeszcze bardziej. Jak już wspomniałem jeżeli integracja z innym sprzętem nie wchodzi w grę to jest to naprawdę dobry wybór. Wyślij adres na PM a zobaczę jak wyglada przesyłka z UK. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish KrystekW and XF I WIKI I 2 edjazoli25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrystekW Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 @edjazoli25 a co ty tak prezenty rozdajesz?? Ale na serio, ISO jest dużo lepszy nie zawiesza się itp. Jak @edjazoli25 wspomniał jest to zamknięty ekosystem tylko dla produktów Apple and nie Samsung, Nokia itp…które praktycznie nigdy nie są w 100% dopracowane pod Androida. To tak jak z Windows używa się go wszędzie i co jakiś czas zależnie od marki mamy problemy ze sterownikami, dodatkowymi instalacjami a w Apple wszystko jest przemyślane i na miejscu. Oczywiście są przeciwnicy Apple ale to chyba tylko dlatego że nie mieli okazji pracować na tym systemie. Będziesz pewnie zagubiona na początku ale po kilku dniach będziesz się już czuła jak rybka w wodzie. Daj znać co wybierasz i jaki model? Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish XF I WIKI I and edjazoli25 2 KrystekW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator edjazoli25 Posted December 7, 2022 Administrator Share Posted December 7, 2022 Dobre pytanie @KrystekW , jak napisz jaki model ciebie interesuje i ile możesz wydać? Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Xboxziomek 1 edjazoli25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xboxziomek Posted December 7, 2022 Share Posted December 7, 2022 Też myśle że jak masz i używałaś Androida to zostań przy nim. Ten Apple to ceni się tylko za nazwę a co do czego to nic takiego super tam nie ma. Ja tam tego badziewia nie używam i nie pozwolę zabierać i kontrolować swojego życia. Zostań przy Androidzie. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xboxziomek Posted December 7, 2022 Share Posted December 7, 2022 Też myśle że jak masz i używałaś Androida to zostań przy nim. Ten Apple to ceni się tylko za nazwę a co do czego to nic takiego super tam nie ma. Ja tam tego badziewia nie używam i nie pozwolę zabierać i kontrolować swojego życia. Zostań przy Androidzie. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts