Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Witam , mam problem z Call Of Duty MW .

A mianowicie gdy włączam grę i chce zacząć grać wywala mnie za każdym razem do Menu głównego gry. Już 2 razy odinstalowałem i instalowałem grę i cały czas jest ten sam problem.

Jakieś pomysły ?za nami gra wyląduje na ścianie

Pozdrawiam serdecznie Damian 

https://xbox-vibes.com/topic/2579-call-of-duty-mw-wywala-do-menu-glownego/

• Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Zgaduje że wszystkie updaty zrobione i zainstalowane? Wejdź w szybkie wznawianie gier i usuń ją. Spróbuj ponownie uruchomić i daj znać?

Grasz z płyty? Chodzi o kampanię czy coop?? 

Jak mówi że rozwali o ścianę to pewnie pudełkowa. Głupie pytanie, ale masz Cd cały czas w konsoli włożony jak grasz? Wiesz, warto się upewnić. Jak wcześniej pisał @Andrzej wyczyść szybkie wznawianie gier a powinno działać. Czasami się tak dzieje jak net jest słaby albo brak.

• Administrator

Hej, jaka to konsola i czy inne gry tez ci wywala do głównego menu? Pytam bo z Xbox One były takie problemy i była to wina konsoli. 
Zresetuj konsole ale wyczyść tez cache. Przytrzymaj przycisk Xbox na konsoli przez około 10-15s aż się wyłączy. Odlać od prądu i przytrzymaj ten sam przycisk przez następne 20s aż pamięć podręczna ci się wyczyści. 
Podłącz kabel, włącz konsole i daj znać. 
Czy jest to używana gra? Dysk nie jest porysowany? i ile masz pamięci na konsoli(zazwyczaj radzę aby było jakieś 10-15Gb wolnego.) 

• Administrator

Ok, czyli powinno być ok, czasami pamięć podręczna jest problemem..dwa pytania

Inne gry działają normalnie?

Czy od początku tak jest czy normalnie mogłeś grać w CoDa i po pewnym czasie tak się stało?

A i Jeszcze jedno, masz wykupiony abonament, jak tak to jaki?

Sorki ale jest dużo rzeczy a ten problem przewija się w necie od dłuższego czasu. 
Jeszcze jeden może być problem, jeżeli masz konsole podłączona do neta po kablu do neta to odłącz odczekaj minutę i podłącz jeszcze raz. 
Jak to nie działa to spróbuj odpalić inna grę ale tak aby zacząć grać, wyjdź z niej i załącz CoDa. 
wiem wiem dużo tego ale musimy coś zacząć wyeliminowywać. 
Pozdrawiam 

@ edjazoli25  a więc : tylko nie działa mi Call Of Duty, reszta moich gier działa normalnie!

Co do Xbox Live to nie mam bo podobno nie potrzebny , przynajmniej było tak do tej pory .

Neta mam po Wi-Fi i też działa normalnie bo mam ok120mbps więc całkiem spoko .

Próbowałem też z innymi grami zaczynać grać i włączyć CODA i nic nie pomaga !

Hmmmm….

23 minutes ago, Stauffen said:

Co do Xbox Live to nie mam bo podobno nie potrzebny , przynajmniej było tak do tej pory .

I tu może być problem bo właśnie ludzie którzy się skarżyli na to nie mieli żadnego z planu. 
Może spróbuj na miesiąc jeden wykupić i zobaczymy co i jak, bo jak dla mnie to brak planu może być problemem. 
Teraz widzę dlaczego @ edjazoli25   o plan się pyta. 

• Administrator

@Xboxziomek niekoniecznie ale być może to jest problem. Normalnie aby grać kampanie nie trzeba mieć Live. 
@Stauffen jeszcze jedno możesz sprawdzić. Wejdź w ustawienia>Główne> Ustawienia Sieci i tam powinien być Tryb Konsoli>przełącz na offline.

Ja mam wszystko po angielsku wiec tłumaczenie jest takie na szybkiego. 
Ale faktycznie aby sprawdzić Live, wykup najtańszego Golda na miesiąc i zobaczymy. 
Jeżeli to nie pomoże to już sam nie wiem. 
Napewno będę szperał coś online i dodawał pomysły ale zostaje jeszcze reset kompletny konsoli??ale wtedy musisz zrobić kopie zapasowe itp. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...