Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Słyszałem, że Starfield będzie cyfrowy. Myślę, że to jest trend, do którego zmierzamy w odniesieniu do przyszłości. Tak samo, napędy dysków mogą być dostępne jeszcze przez jakiś czas.Po drugie, jest kwestia kompatybilności wstecznej. Xbox chwali się kompatybilnością wsteczną do pierwszej generacji. Jeśli następna generacja Xboxa pojawi się bez napędu dyskowego, nie będzie już mogła tego twierdzić?

Co o tym wszystkim sądzicie?

• Administrator

Wątpię aby wypuścili grę bez wersji pudełkowej. Z tego co mi wiadomo to tylko na PC będzie kod cyfrowy. 
Warto dodać ze kompatybilność wsteczna nie ma nic wspólnego z zapisem gry w wersji cyfrowej czy z dysku( w dysku masz tylko klucz który jest przypisany do gry- dysku, a nie do konta) 

Powinno być dobrze. Myślę, że dyski będą istnieć dłużej niż myślisz. Mają bardzo duże grono fanów. Cyfrowy też jest ok... Robię jedno i drugie.  
Gry są po prostu zbyt duże, aby zmieścić się w całości na 
dysku 4K. Starfield też będzie potężny pewnie dlatego doszli do wniosku, że pominą wersję na dysku.

Potwierdzone, Starfield wychodzi w wersji pudełkowej na konsole a jedynie na pcecie będzie cyfrowa. I to prawda co napisał @Daniel wcześniej, dysk zawiera jedynie kod uaktywniający pobranie gry na konsoli i jej uruchomienie. Na dysku nie masz gry jako samej gry.