Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Cześć wam,

Mam na sprzedanie kilka rzeczy, różne tam duperele and tak cenowo to po kilkaset złotych każdy. Takie wiecie tam antyki i stare komiksy, kilka kart sportowych. 
Nie chce wystawiać na polskim Allegro czy FB itp. Chciałabym bardziej znaleść zagranicznych kupców.

Tak więc mam pytanie, Ebay czy Catawiki? Czy ktoś sprzedawał na Catawiki, bo Ebay to mniej więcej  znam a słyszałem że Catawiki lepsza niby? 

• Administrator

@Krysto eBay jest to aukcja gdzie sam robisz fotki, opisy, wybierasz cenę itp. Za każdy sprzedany przedmiot EBay zabiera od 10 do 14% wliczając cenę przesyłki. 
Na Catawiki( bo też tam sprzedaje nieraz) wstawiając przedmiot najpierw jest on oglądany przez expertow i jeżeli w ich oczach jest wart ponad 50-75 euro wtedy dodadzą go do aukcji. Prowizja za sprzedanie jest podobna do eBaya a i co mi się trochę nie podoba to bidki zaczynają się od 1€. 

• 4 weeks later...

Ebay moim zdaniem, możesz sam sobie cenę ustalać i nawet jak sprzedasz i coś nie tak na koniec pójdzie to możesz zawsze skasować transakcje a na Catawiki niestety nie jest to takie łatwe.

Ebay 1- Catawiki-0

• 2 weeks later...