Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Cześć 👋

Jako ogromny pasjonat gier niezależnych zawsze jestem chętny na dyskusję i rekomendacje nowych tytułów 😀

Podzielcie się proszę swoimi typami w komentarzach. Ja zacznę od swojego top 5 na Xbox One / Series. Może z czasem uda nam się skompletować listę tego typu perełek!

1. Hollow Knight

2. Guacamelee 1 & 2

3. Streets Of Rage 4

4. Ori And The Blind Forest / Will Of The Wisps

5. Cuphead

Hollow_Knight_cover.jpg

Guacamelee!_STCE_box_art.jpg

i-ori-and-the-blind-forest-definitive-edition-digital.jpg

Streets_of_Rage_4.png

cuphead-cover.jpg

https://xbox-vibes.com/topic/785-rekomendacje-waszych-ulubionych-indie-games/

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply
  • Administrator

Bardzo fajnie mi się grało w Dead Cells i Hollow Knight, pozatym w latach 90 wszystko chyba Indie było lol.

1 hour ago, edjazoli25 said:

Bardzo fajnie mi się grało w Dead Cells i Hollow Knight, pozatym w latach 90 wszystko chyba Indie było lol.

Dead Cells to również świetna gra, przyznaję 😀

Jeśli chodzi o ukazanie akcji i przynależność gatunkową, to tak, wiele dzisiejszych indie games czerpie właśnie z gier pierwszej połowy lat 90tych, lub wcześniejszych. Wtedy to były jednak pełnoprawne tytuły AAA, na których skupiał się rynek, teraz to gry bardziej niszowe, choć jakością często przewyższające te "duże".

Z indyków to w ostatnim czasie najbardziej urzekające było Children of Morta. Ta gra ma w sobie po prostu "coś" inaczej nie da się tego opisać. Niektóre gry AA mnie tak nie wkręciły jak ten tytuł. 

23 minutes ago, GMd4d said:

Z indyków to w ostatnim czasie najbardziej urzekające było Children of Morta. Ta gra ma w sobie po prostu "coś" inaczej nie da się tego opisać. Niektóre gry AA mnie tak nie wkręciły jak ten tytuł. 

Grałem również, świetny rogue like😀 Aspekt rodziny to urzekający pomysł. Muszę wrócić do tej gry wkrótce, póki co jednak strasznie wkręcił mnie Hades na Switcha, bardzo ciężko się oderwać!

W uzupełnieniu listy powyżej dodam jeszcze Bloodstained: Ritual of the Night. To tytuł, który stworzył Koji Igarashi, producent kultowej serii Castlevania. Jest to niejako "duchowy następca" tej serii, rozwijający bardzo wiele elementów z Symphony of the Night, najbardziej rozpoznawalnej części sagi.

Jesli lubicie mroczny klimat, piękną grafikę i rozgrywkę w stylu metroidvania to nie wahajcie się ani sekundy! Gra dostępna w usłudze game pass!😀🦇

bloodsta800.png

• 4 weeks later...

🦃 Cześć wielbiciele indyków 🦃

Oto przed wami kolejna perełka z Game Passa 😀

Zapraszajcie kumpla albo ulubioną koleżankę (nawet lepiej), łapcie za pady i jazda robić porządek w River City!🏃‍♀️

River City Girls to świetny beat'em up (lub po polsku chodzona nawalanka) w klimacie anime, będąca kontynuacją długoletniej serii Kunio Kun.

Polecam gorąco!

c2437761f3151a5dfcb315772b6ee7ee4385c0c77fb620018ff5191dc453dfdb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...