Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

Cześć 👋

Trudno w to uwierzyć, ale w tym roku 25 lat kończy Tomb Raider. Obok Super Mario, GTA i Mortal Kombat, chyba najbardziej rozpoznawalny tytuł świata wirtualnej rozrywki. Gra, która stworzyła symbol i legendę, oraz zapoczątkowała istną "laromanię".

Oto bowiem nasza białogłowa nie jest już jedynie księżniczką czekającą na uratowanie z zamku, ale heroiną z krwi i kości. Piękna, inteligentna, odważna, zwiedzająca najodleglejsze zakamarki globu: nic więc dziwnego, że zawładnęła wyobraźnią graczy na całym świecie.

Lara Croft to nie tylko bohaterka około dwudziestu (sic!) już gier wideo, ale także trzech filmów (dwa z Angeliną Jolie, jeden z Alicią Vikander), książek, komiksów, teledysków, figurek... Swoim wizerunkiem sygnowała już niemal każde medium i gadżet.

Jej popularność zdaje się nie słabnąć, a kolejne wersje jej przygód, czy to w formie interaktywnej, czy na kinowym ekranie, niezawodnie przyciągają rzesze fanów. Zalicza się do nich i niżej podpisany😊 Tomb Raider to dla mnie rzecz absolutnie kultowa, ponadczasowa i nieustannie fascynująca.

Uwielbiam ten klimat odkrywania nieznanych artefaktów, eksploracji zapomnianych świątyń i grobowców. Te historie z pogranicza archeologii i fantastyki, z nieposkromioną protagonistką w centrum wydarzeń. Pełne akcji, przygód, walki, ale też i momentów cichego zachwytu nad minionymi kulturami, spokojnego zwiedzania miejsc nietkniętych ludzką stopą od setek lat.

A jakie wy macie doświadczenia z tą serią? Graliście? Ogladaliscie? Czy Lara ma w waszym sercu specjalne miejsce?♥️

Tomb-Raider-Lara-Croft.jpg

Screenshot_20210203-085735__01__01__01.jpg

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply
  • Administrator

Mowisz Lara Croft and Angelina Jolie i masz moja uwage w 100%.Naprawde super im wyszlo to Wszystko, poczawszy od pomyslu z filmem konczac na grze. Często sie zdarza ze sequele czy remake to juz Nie jest to i konczy gdzies na dnie w “szufladzie” a tu jednak jakos za kazdym razem lepiej sie oglada i lepiej sie gra( wszystkie filmy zaliczone i gry ograne) Dzieki za przypomnienie tych wspanialych chwil, az mysle aby wieczorem obejrzec/pograc na nowo.

1 hour ago, TomQR said:

Super gierka a film jeszcze lepszy, sorki nie widziałem wcześniejszych bo młody jestem ale zerknę, może gdzieś znajdę. Pewnie warto?

Jestem może odrobinę nieobiektywnym fanem Lary, więc przefiltruj moją opinię przez ten fakt😉 Według mnie jeśli chodzi o starsze odsłony TR, warto spróbować Tomb Raider: Anniversary, czyli zremasterowanej pod X360 jedynki. Również Legend trzyma się nieźle. Tych oryginalnych, jeszcze z lat 90tych, już raczej bym nie zaczepiał: bez różowych okularów nostalgii raczej można się odbić od archaizmów.

• Junior Admin

Oglądałem tylko 2 części 

Na 3 jakoś nie mam ochoty 

A co do gry to miło spędziłem czas przy graniu

Ciekawa fabuła, bardzo ładne widoki 

Minus był taki, że czasem za dużo było przeciwników, a ja miałem mało ammo

22 godziny temu, TomQR napisał:

Super gierka a film jeszcze lepszy, sorki nie widziałem wcześniejszych bo młody jestem ale zerknę, może gdzieś znajdę. Pewnie warto?

Mi bardziej o filmy chodziło, bo w grę to tylko w ostatnia Grałem.

7 hours ago, TomQR said:

Mi bardziej o filmy chodziło, bo w grę to tylko w ostatnia Grałem.

Najnowszy film z Alicią Vikander mi osobiście przypadł do gustu. Wiem, że opinie na jego temat są podzielone, ale polecam sprawdzić. Alicia to utalentowana aktorka, wielokrotnie to już pokazała (Ex Machina, Danish Girl, Man from Uncle), więc i jako Lara jest naprawdę fajna.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...