Administrator Popular Post edjazoli25 Posted February 6, 2021 Administrator Popular Post Share Posted February 6, 2021 Część wam. Dzisiaj prosiłbym was o to abyście w kilku słowach opisali swoje śniadanie i dlaczego takie właśnie?? Wiem ze to może "dziwny" temat ale wielu gamerów naprawdę przykłada dużą wagę do zdrowego odżywiania się i zdrowego życia. ok, a więc trochę o moim śniadaniu. Mam dwa rodzaje śniadania: Pierwsze to jajka w każdej odsłonie plus kawa.(wiem mało ale mi to wystarcza do 1pm.) Drugie, które w ciagu tygodnia jest moim podstawowym śniadaniem to krakersy wielonasienne-sorki nie wiem jak to przetłumaczyć; z masłem orzechowym(z kawałkami orzechów) i swieze truskawki na wierzchu x 3 plus kawa. Dlaczego takie śniadanie, mało cukrów(biala śmierć) a dużo naturalnych tłuszczów i bialka. Dodam ze jestem osoba która robi "fasting"- czyli opóźnianie śniadania do godziny 10-11 (tak jak nasi przodkowie robili, najpierw zagroda i zwierzęta z rana a później my). Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Krysto, Xboxziomek, TomQR and 3 others 3 2 1 edjazoli25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Bruk Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 4 na 6 moich śniadań w tygodniu to owsianka 🙂 5 łyżek płatków owsianych (grubych), 1 kostka czekolady gorzkiej, pół banana drobno pokrojonego: wszystko to zalane wrzątkiem i podgotowane na małym ogniu. Potem dolewam niesłodzone mleko roślinne (migdałowe, ryżowe) i zagotowuje jeszcze chwilę. Do całości dokrajam w plasterki resztę banana i w zimie ewentualnie dodaję łyżkę masła orzechowego na górę. Również stosuję posty ale innego rodzaju: nie jem cały jeden dzień w tygodniu (czwartek). Jest to taki "dzień oczyszczenia", u mnie działa wspaniale już od lat. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Xboxziomek, TomQR, Krysto and 1 other 3 1 Michał Bruk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Xboxziomek Posted February 6, 2021 Popular Post Share Posted February 6, 2021 U mnie to pewnie z racji wieku to praktycznie wszystko co mama zrobi plus nieraz McDonald. Ale jetem za zdrowym jedzeniem i staram się trzymać formę. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish TomQR, edjazoli25, Patryk and 2 others 4 1 Xboxziomek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junior Admin Popular Post Niesberkツ Posted February 6, 2021 Junior Admin Popular Post Share Posted February 6, 2021 U mnie słabo jeżeli chodzi o śniadania. Zawsze mam pełną lodówkę lecz tak jakoś nie mam ochoty jeść z rana. Od czasu do czasu zdarzy mi się zjeść śniadanie, ale to już w godzinach 9-10 rano. I to są platki kukurydziane i żadne inne rodzaje, bez cukrów ani innych dodatków. No i lubię sobie energetyka z rana wypić (V-Max) taki zwykły energetyk co sprzedają w zwykłych sklepach. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Xboxziomek, edjazoli25, TomQR and 3 others 5 1 Niesberkツ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post TomQR Posted February 6, 2021 Popular Post Share Posted February 6, 2021 Ja bardzo lubię jajecznice z rzodkiewka i do tego chleb z pasztetem z dzika. ale moje śniadanie na codzień to bardziej tez owsianka z pestkami dyni na mleku. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Krysto, Grano22, edjazoli25 and 2 others 4 1 TomQR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator edjazoli25 Posted February 7, 2021 Author Administrator Share Posted February 7, 2021 On 06/02/2021 at 12:01, Michał Bruk said: 4 na 6 moich śniadań w tygodniu to owsianka 🙂 5 łyżek płatków owsianych (grubych), 1 kostka czekolady gorzkiej, pół banana drobno pokrojonego: wszystko to zalane wrzątkiem i podgotowane na małym ogniu. Potem dolewam niesłodzone mleko roślinne (migdałowe, ryżowe) i zagotowuje jeszcze chwilę. Do całości dokrajam w plasterki resztę banana i w zimie ewentualnie dodaję łyżkę masła orzechowego na górę. Również stosuję posty ale innego rodzaju: nie jem cały jeden dzień w tygodniu (czwartek). Jest to taki "dzień oczyszczenia", u mnie działa wspaniale już od lat. No I to sie nazywa sniadanie, tez od czasu do czasu robię dzień oczyszczenia tylko woda. 20 hours ago, TomQR said: Ja bardzo lubię jajecznice z rzodkiewka i do tego chleb z pasztetem z dzika. ale moje śniadanie na codzień to bardziej tez owsianka z pestkami dyni na mleku. Tez jak byłem młodszy dziewczyna mojego brata robiła taka jajecznicę, dodam tylko ze z Kaszub była. 22 hours ago, NiesberkPLツ said: U mnie słabo jeżeli chodzi o śniadania. Zawsze mam pełną lodówkę lecz tak jakoś nie mam ochoty jeść z rana. Od czasu do czasu zdarzy mi się zjeść śniadanie, ale to już w godzinach 9-10 rano. I to są platki kukurydziane i żadne inne rodzaje, bez cukrów ani innych dodatków. No i lubię sobie energetyka z rana wypić (V-Max) taki zwykły energetyk co sprzedają w zwykłych sklepach. Super ze płatki jesz bez żadnych konserwantów i dodatków. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Krysto, Grano22, Xboxziomek and 1 other 2 1 1 edjazoli25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 Ja tam wciągam co jest w lodówce i tyle. Nic mi nie przeszkadza bo niby mam szybka przemianę materi.hehe Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Grano22, Xboxziomek, edjazoli25 and 1 other 3 1 Patryk Link to comment Share on other sites More sharing options...
xTeam Grano22 Posted February 8, 2021 xTeam Share Posted February 8, 2021 Jem co popadnie bo i tak jestem praktycznie studniom bez dna 😛 Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish edjazoli25, Xboxziomek and Krysto 2 1 Grano22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junior Admin Niesberkツ Posted February 9, 2021 Junior Admin Share Posted February 9, 2021 W dniu 7.02.2021 o 14:14, edjazoli25 napisał: Super ze płatki jesz bez żadnych konserwantów i dodatków. Wiesz O wiele lepiej tak naprawdę smakują. Za dzieciaka to po 2-3 duże łyżki cukru dawałem, a dziś to nawet z połową łyżki nie zjem, bo za słodkie. Naprawdę polecam innym do spróbowania 😉 Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Xboxziomek, Krysto and edjazoli25 2 1 Niesberkツ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krysto Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 U mnie to zależy co mama przygotuje, zazwyczaj bułki z wędlina i parówki, jajecznica. Plus kawa zbożowa lub herbata rumiankowa. Translate Revert translation? Chinese (simplified) English (British) French German Polish Spanish Turkish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts