Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

4 na 6 moich śniadań w tygodniu to owsianka 🙂 5 łyżek płatków owsianych (grubych), 1 kostka czekolady gorzkiej, pół banana drobno pokrojonego: wszystko to zalane wrzątkiem i podgotowane na małym ogniu. Potem dolewam niesłodzone mleko roślinne (migdałowe, ryżowe) i zagotowuje jeszcze chwilę. Do całości dokrajam w plasterki resztę banana i w zimie ewentualnie dodaję łyżkę masła orzechowego na górę. 

Również stosuję posty ale innego rodzaju: nie jem cały jeden dzień w tygodniu (czwartek). Jest to taki "dzień oczyszczenia", u mnie działa wspaniale już od lat. 

https://xbox-vibes.com/topic/929-sniadanie-gracza/#findComment-2018

• Administrator
On 06/02/2021 at 12:01, Michał Bruk said:

4 na 6 moich śniadań w tygodniu to owsianka 🙂 5 łyżek płatków owsianych (grubych), 1 kostka czekolady gorzkiej, pół banana drobno pokrojonego: wszystko to zalane wrzątkiem i podgotowane na małym ogniu. Potem dolewam niesłodzone mleko roślinne (migdałowe, ryżowe) i zagotowuje jeszcze chwilę. Do całości dokrajam w plasterki resztę banana i w zimie ewentualnie dodaję łyżkę masła orzechowego na górę. 

Również stosuję posty ale innego rodzaju: nie jem cały jeden dzień w tygodniu (czwartek). Jest to taki "dzień oczyszczenia", u mnie działa wspaniale już od lat. 

No I to sie nazywa sniadanie, tez od czasu do czasu robię dzień oczyszczenia tylko woda.

20 hours ago, TomQR said:

Ja bardzo lubię jajecznice z rzodkiewka i do tego chleb z pasztetem z dzika. ale moje śniadanie na codzień to bardziej tez owsianka z pestkami dyni na mleku.

Tez jak byłem młodszy dziewczyna mojego brata robiła taka jajecznicę, dodam tylko ze z Kaszub była. 

22 hours ago, NiesberkPLツ said:

U mnie słabo jeżeli chodzi o śniadania. Zawsze mam pełną lodówkę lecz tak jakoś nie mam ochoty jeść z rana.

Od czasu do czasu zdarzy mi się zjeść śniadanie, ale to już w godzinach 9-10 rano.

I to są platki kukurydziane i żadne inne rodzaje, bez cukrów ani innych dodatków.

No i lubię sobie energetyka z rana wypić (V-Max) taki zwykły energetyk co sprzedają w zwykłych sklepach.

Super ze płatki jesz bez żadnych konserwantów i dodatków.

https://xbox-vibes.com/topic/929-sniadanie-gracza/#findComment-2043

• Junior Admin
W dniu 7.02.2021 o 14:14, edjazoli25 napisał:

Super ze płatki jesz bez żadnych konserwantów i dodatków.

Wiesz 

O wiele lepiej tak naprawdę smakują. Za dzieciaka to po 2-3 duże łyżki cukru dawałem, a dziś to nawet z połową łyżki nie zjem, bo za słodkie. 

Naprawdę polecam innym do spróbowania 😉 

https://xbox-vibes.com/topic/929-sniadanie-gracza/#findComment-2068