Jump to content

Welcome to Xbox-Vibes

Sign In Register

Recommended Posts

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply
  • xModerator

Możesz własny ale będziesz potrzebował kieszeń i/lub przełączkę. Ogólnie najlepiej podłączyć przez adapter sata do usb 3.0/3.1 image.thumb.png.017f7c45eb124f3457dc1ac09ef7e448.png ale możesz też w niektórych poprzez micro b - super speed  image.thumb.png.d4bb662b7e22d22a8ffe5a3b700a19e0.png . Też co ważne w zależności do czego użyjesz dysku będzie msuiał byc sformatowany (automatycznie przez konsolę wyskoczy taka opcja) jako ntfs do gier i jako exfat do ujęć i multimediów.

• xModerator

Jeśli chodzi zaś o kartę rozszerzeń pamięci to nie ma na ten moment z mojej wiedzy alternatyw ale niech mnie poprawią lepiej doświadczeni w tym zakresie poza tym że port przypomina CFexpress card , ale nie wiem czy są kompatybilne nawet jeśli na pewno nie wykorzystują całego potencjału ze względu na architekturę. Nadal można jednak podłączyć zewnętrzny dysk przez usb.

Mozesz dodać jakikolwiek dysk zewnętrzny dla przechowywania gier, niestety nie będziesz mógł grać bezpośrednio z niego w gry. Za każdym razem będziesz musiał grę przenieść na konsole.

• Administrator

Pamietaj ze przenoszenie gier to tylko tych nowej generacji na series X/S a te ze starej mozesz normalnie z zewnetrznego dysku zalaczac.

No tak właśnie szukam czegoś aby przez USB podpiąć może 1,2T. Czyli narazie tylko karta zostaje aby grać bezpośrednio, szkoda ale rozumiem. Możecie coś polecić w miarę  tanio proszę? I pytanie może głupie ale czy jak przenoszę grę to tez muszę czekać tak długo jak się instaluje?

Nie nie musisz czekać aż tak długo, minutkę może zależy jak ciężka jest gra.A jak coś już szukasz to 1T minimum i aby było USB3.1.

Tak jak tutaj cenowo to do 500zl 

https://m.euro.com.pl/archiwizacja-danych1,typ-podlaczenia!usb-3-1-typ-c.bhtml

• xModerator

U mnie na HDD to trwa trochę ale i tak szybciej niż instalacja z BD lub internetu. Poza tym polecam mega dyski polecam od wd z serii blue o ile HDD (trwałe dosyć) (https://allegro.pl/oferta/dysk-hdd-blue-2tb-2-5-128mb-sataiii-5400-wd20spzx-9518071900).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...